menu
Armagnac kopen

Armagnac kopen

Armagnac bestaat al sinds de 12e eeuw. Het is dus het oudste wijndestillaat van Frankrijk, uit de Cotes de Gascogne. De basis van armagnac bestaat uit druiven. Volgens de regelementen mogen er maar negen druifsoorten gebruikt worden. In de praktijk kom je er maar vier tegen namelijk de Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanche en Baco. Armagnac kopen? Dat kan op Metdrank.nl. 


Sluit filters Toon filters
37.95 Domaine Le Basque Hors d'Age 70cl
Anders

Domaine Le Basque Hors d'Age 70cl


OF
40.95 Tariquet 12yo 70cl
Anders

Tariquet 12yo 70cl


OF
33.95 Tariquet 8yo 70cl
Anders

Tariquet 8yo 70cl


OF
23.95 Tariquet V.S.O.P. 70cl
Anders

Tariquet V.S.O.P. 70cl


OF
36.95 Tariquet X.O. 70cl
Anders

Tariquet X.O. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

De geschiedenis van armagnac 

Ook armagnac stond voorheen bekend om zijn therapeutische werking. De echte commerciële ontwikkeling heeft armagnac te danken aan ons Nederlanders. Toen de Engelsen een verbod instelden op de meeste Franse wijngebieden, kwamen de Nederlanders met een list om het embargo te omzeilen. De list was om wijnen uit de Gascogne te destilleren en hier armagnac van te maken. 

Hoewel armagnac op het eerste gezicht veel weg heeft van cognac zijn er toch wel degelijk verschillen. Het eerste verschil is het herkomstgebied, namelijk Cognac vs. de Armagnacstreek. In grote lijnen worden dezelfde druiven gebruikt, maar dan in een andere verhouding. En de manier van destilleren is anders, cognac wordt twee keer gedestilleerd en armagnac één keer. 

Armagnac kopen op Metdrank.nl

De meeste armagnac soorten zijn een blend van verschillende druiven, van verschillende jaren en uit diverse regio’s. Op Metdrank.nl kun je verschillende soorten armagnac kopen. Wil je eerst wat meer te weten komen over de verschillende soorten armagnac? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. 


Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy