menu
Over Amber bier

Over Amber bier

Amber bier, ook wel bekend als 'pale ale', dankt zijn naam niet aan een bepaalde soort, maar louter aan de kleur. Dit bier heeft een prachtige koperkleur. Amber bier is zeer populair en is er in verschillende varianten. Amerikaanse amber bieren zijn meer hoppig. In België hebben deze bieren juist een moutige smaak. De aroma's zijn vaak zoet.

Sluit filters Toon filters
7.99 Bush Amber tripel bier 75cl
Bier

Bush Amber tripel bier 75cl


OF
18.99 Bush de Nuits 75cl
Bier

Bush de Nuits 75cl


OF
15.99 Bush Prestige 75cl
Bier

Bush Prestige 75cl


OF
4.49 Gouden Carolus Ambrio 75cl
Bier

Gouden Carolus Ambrio 75cl


OF
5.99 Kwak Pauwel 75cl
Bier

Kwak Pauwel 75cl


OF
4.99 La Trappe Isid'or 75cl
Bier

La Trappe Isid'or 75cl


OF
4.99 Palm 75cl
Bier

Palm 75cl


OF

Inspiratie & informatie

De geschiedenis en het brouwproces

Amber bier vindt zijn oorsprong in Engeland, vandaar de naam pale ale. Het is een bovengistende biersoort. In die tijd waren de meeste biersoorten donker, dus viel amber bier op vanwege de lichte, vrij bleke kleur. Ook de Indian Pale Ale is een afgeleide van amber bier. Dit van oorsprong Engelse bier zou voor de Amerikanen de inspiratie en basis vormen voor een nieuw amber bier, waaraan meer hop werd toegevoegd zodat de aroma's werden versterkt. Ook België heeft amber bier, waarvan de bekendste 'Spéciale Belge' is. Dit bier wordt gemaakt met mout. Een belangrijk bestandsdeel is 'special B' mout en een deel van het gerst wordt zwaarder gebrand. Hierdoor gaan de suikers in het graan wat karamelliseren. Zo krijgt amber bier zijn kleur en smaak. 

Hoe drink je Amber bier?

Eem amber biertje drink je in een kelk, omdat de aroma's zo goed vrijkomen. Het bier heeft een stevige schuimkraag en een zachte, volle smaak. Door de frisse smaak van het mout en de karamelachtige aroma's, past amber bier goed bij diverse kaassoorten, maar ook carpaccio. Verder kun je amber bier ook prima drinken bij een zoet dessert. Wil je amber bier kopen? Bekijk dan ons assortiment.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy