menu
Over dubbel bier

Over dubbel bier

Dubbel bier is een speciaalbier dat vooral in België erg populair is. Maar ook in landen als Argentinië en de Verenigde Staten wordt deze biersoort gebrouwen. Dubbel bier heeft een vrij zachte smaak en is redelijk zoet, met aroma's van karamel en koffie.

Sluit filters Toon filters
18.99 Bush de Nuits 75cl
Bier

Bush de Nuits 75cl


OF
5.99 Chimay Blauw 75cl
Bier

Chimay Blauw 75cl


OF
4.49 Gouden Carolus Classic  75cl
Bier

Gouden Carolus Classic 75cl


OF
13.99 Malheur Dark Brut 75cl
Bier

Malheur Dark Brut 75cl


OF
9.99 Malheur Dubbel 12 75cl
Bier

Malheur Dubbel 12 75cl


OF
3.49 Pohjala Kalana 33cl
Bier

Pohjala Kalana 33cl


OF
4.49 St Feuillien Dubbel 75cl
Bier

St Feuillien Dubbel 75cl


OF
6.49 Troubadour Obscura 75cl
  • (1 Review(s))
Bier

Troubadour Obscura 75cl


OF

Inspiratie & informatie

De geschiedenis en het brouwproces

Dubbel bier werd in de Middeleeuwen voor het eerst gebrouwen door monniken in België. De naam heeft niks te maken met de smaak van het bier of de samenstelling. De naam dubbel bier ontstond omdat vroeger werd gewerkt met speciale markeringen op de vaten om aan te geven hoe zwaar het bier was. Omdat er in die tijd veel analfabeten waren, werden twee kruizen op de vaten gezet om de sterkte aan te geven. Vandaar de naam 'dubbel bier'. Wat betreft het brouwproces slaat dubbel weer op hoeveel graan per liter water gebruikt wordt. Het suikergehalte is hoger bij een hogere hoeveelheid graan en dit betekent ook een hoger alcoholpercentage. Daardoor krijgt dubbel bier zijn zoete smaak. Op zich is de gisting ook niet anders dan andere bieren, hoewel er soms wel gist en suiker aan het dubbel bier wordt toegevoegd bij de nagisting. Hierdoor wordt de smaak van het bier nog voller.

Hoe moet je dubbel bier drinken?

Dubbel bier hoor je te drinken in een kelk of tulpglas. Door de vorm van deze glazensoorten, komen de aroma's van het dubbel bier goed vrij. Bij het schenken krijg je een prachtige schuimkraag. Omdat dubbel bier iets zoeter is dan bijvoorbeeld pils en een meer moutige smaak heeft, past dit bier goed bij vleesgerechten. Zeker wanneer het vlees gegrild is. Maar je kunt een glas dubbel bier ook combineren met een stuk kaas, zoals geitenkaas. En dankzij de licht fruitige en zoete smaak, past het bier ook bij chocolade desserts. Wil je dubbel bier kopen? Bekijk dan ons assortiment.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy