menu
Kasteel bier

Kasteel bier

Kasteelbier uit België is er in zes soorten met uiteenlopende smaken. Denk aan chocolade, rozijnen, kersen, zoethout of banaan. Dit bier, dat wordt gebrouwen door Brouwerij van Honsebrouck in Izegem, zorgt voor heuse smaakexplosies. Heerlijk donker vol en romig bier waarvan je gewoon moet genieten of een licht blond biertje dat prima past bij een zonnige zomerdag!

Sluit filters Toon filters
4.49 Filou 75cl
Bier

Filou 75cl


OF
5.99 Kasteel Cuvee du Chateau 75cl
  • (1 Review(s))
Bier

Kasteel Cuvee du Chateau 75cl


OF
5.99 Kasteel Hoppy 75cl
Bier

Kasteel Hoppy 75cl


OF
5.99 Kasteel Tripel 75cl
Bier

Kasteel Tripel 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Oorsprong

Kasteelbier bestaat sinds 1989, toen de eerste variant kasteel bier werd gebrouwen door Brouwerij van Honsebrouck. De naam is een afgeleide van het kasteel van Ingelmunster, dat eigenaar is van de brouwerij en dat ook op het logo van Kasteelbier staat afgebeeld. Al in de 19e eeuw trachtte men in de Brouwerij van Honsebrouck bier te brouwen, wat aanvankelijk mislukte, maar in de loop der jaren kreeg dit toch vorm. Kasteelbier is het echte paradepaardje van de brouwerij en tegenwoordig zijn er liefst zes verschillende soorten die je allemaal een keer geproefd moet hebben!

Het lekkerste Kasteelbier op een rij

Kasteel Blond, met tegenwoordig een alcoholpercentage van 7 procent - dat was ooit 12 procent, is een licht bier met een hoge gisting en een graanachtige ronde smaak. Een biertje dat prima past bij asperges of vis. Kasteel Donker, van 11 procent, heeft ontzettend veel smaak, variërend van fruitig tot rozijn en karamel. Dit biertje past prima bij een zoet nagerecht. Kasteel Rouge, met een percentage van 8 procent, is Kasteelbier gemengd met kersenlikeur. Dit zorgt voor een heel zacht bier dat vanwege de zoete smaak prima gedronken kan worden als aperitief of bij het nagerecht. Benieuwd naar dit bier, of een Kasteelbier aanbieding? Hou deze pagina dan in de gaten.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy