menu
La Chouffe bier

La Chouffe bier

La Chouffe is een blond bier uit de Belgische Ardennen. Ooit begonnen als hobby, is dit bier inmiddels internationaal bekroond, met zijn licht hopsmaak en fruitige accenten. Zoals ze bij La Chouffe zelf zeggen, dit zachte romige bier dat gebrouwen wordt door ijverige kabouters, lijkt stiekem wel een toverdrank!

Sluit filters Toon filters
4.99 La Chouffe Blond 75cl
Bier

La Chouffe Blond 75cl


OF
16.95 La Chouffe Coffee 70cl
Likeuren

La Chouffe Coffee 70cl


OF
18.95 La Chouffe Cream 70cl
Likeuren

La Chouffe Cream 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Bekroond bier

La Chouffe bier werd voor het eerst gebrouwen 1982 door de zwagers Pierre Gobron en Chris Bauweraerts. Aanvankelijk was het alleen een hobby, maar gaandeweg ontstond een heuse brouwerij en stokerij waar speciaalbier werd gebrouwen. Ook kwam daar ook de taverne Brasserie d'Achouffe bij. Duvel is sinds 2006 eigenaar van La Chouffe. Sinds het ontstaan heeft het bier al vele internationale onderscheidingen gewonnen zoals in 1998 een bierwedstrijd in het Canadese Montreal en in 2000 het Wereldkampioenschap bieren.

Verse koriander

In eerste instantie werd dit blonde bier op vat en in flessen van 75 centiliter en 1,5 liter gebrouwen. Sinds een aantal jaar bestaat er ook La Chouffe in meer gangbare flessen van 33 centiliter. Dit ongefilterde blond bier hergist op de fles en is heerlijk fruitig met een lichte hopsmaak, aangevuld met de smaak van verse koriander. Dit zorgt ervoor dat dit bier prima past bij allerlei soorten gerechten, zoals varkenshaas en lam, maar ook kip, tonijn en natuurlijk een heerlijk bord Vlaamse mosselen! Wil je meer weten over dit bier, of ben je op zoek naar een La Chouffe aanbieding? Check de webshop van Metdrank.nl.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy