menu
Leffe bier

Leffe bier

Leffe is een Belgisch abdijbier met een lange historie. In 1152 werd de Abdij van Leffe opgericht. Al vanaf 1240 brouwden monniken bier in de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas. De abdij verloor zijn brouwerij in 1466, waarna deze werd verpacht. In de eeuwen daarna veranderde de bouwerij zeer regelmatig van eigenaar. Tot in 1952 de toenmalige abt Cyriel Nys een overeenkomst tekende die hem het recht gaf om abdijbier te gaan brouwen onder de naam Leffe. Hij begon hiermee in de brouwerij van Lootvoet. Leffe bier groeide in de decennia daarna uit tot een internationaal bekend en zeer gewaardeerd merk. Vermaard vanwege zijn toegankelijk en krachtige smaakexplosie!

Sluit filters Toon filters
5.49 Leffe Blond 75cl
Bier

Leffe Blond 75cl


OF
5.49 Leffe Dubbel / Bruin 75cl
Bier

Leffe Dubbel / Bruin 75cl


OF
5.99 Leffe Royale Cascade 1546 75cl
Bier

Leffe Royale Cascade 1546 75cl


OF
5.99 Leffe Whitebread Golding 75cl
Bier

Leffe Whitebread Golding 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Leffe soorten

Leffe bier is verkrijgbaar in tal van soorten en smaakvariaties. Bekende Leffe soort zijn onder meer Leffe Blond, Leffe Bruin, Leffe Dubbel, Leffe Tripel, Leffe Lentebier en Leffe Kerstbier. Houd je van een extra grote fles Leffe Blond, dan kun je de Leffe Royale kopen, met een inhoud van 75 cl en 7,5% alcohol.

Bijzondere en recente smaken van Leffe bier zijn de Leffe Nectar (5,5%), die sinds 2012 op de markt is. Oorspronkelijk werd dit bier gebouwen om in Frankrijk verkocht te worden, maar de Leffe Nectar sloeg ook in België en Nederland aan. Een andere nieuwe variant Leffe bier is Leffe Des Vigne (5%), dat sinds 2015 verkrijgbaar is. Deze bier is toegankelijk en heeft aroma's van druiven. In ons ruime assortiment Leffe bieren vind je regelmatig scherpe Leffe aanbiedingen. Bekijk ons grote aanbod Leffe bieren en koop jouw favoriete fles. Profiteer van onze voordelige prijzen en geniet snel van een heerlijke goudgele rakker van Leffe!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy