menu
Quadrupel bier kopen

Quadrupel bier kopen

Quadrupel bier. Quadrupel is een biersoort die sterker is en meer ingrediënten bevat dan het meer bekende tripel bier. De echte bierkenner schaart quadrupel bier onder de categorie gerstewijn. Bier met een alcoholpercentage hoger dan 10% en met relatief veel restsuikers. Quadrupel bier is erg populair in de wintermaanden en te koop op Metdrank.nl. 


Sluit filters Toon filters
5.99 Gulden Draak Quadruple 75cl
  • (1 Review(s))
Bier

Gulden Draak Quadruple 75cl


OF
4.99 La Trappe Quadrupel 75cl
Bier

La Trappe Quadrupel 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Hoe wordt quadrupel bier gebrouwen?

Vaak wordt er 10 tot 20% suiker gebruikt tijdens het brouwen van quadrupel bier. Het wort wordt vergist met een gistsoort die goed tegen alcohol kan. De gist laat men niet bezinken, maar wordt af en toe weer door de gistende wort geroerd. De gisting duurt bij quadrupel bier dus veel langer dan normaal. Soms zelfs wel drie maanden. Na het gisten wordt het bier een jaar of langer gerijpt. De complexe smaak is zoet, vol en bitter. 

Veel brouwerijen kiezen ervoor om soms een winterbier in quadrupel stijl te maken. Het meest bekende quadrupel bier is Westvleteren Twaalf. Deze quadrupel is al meerdere malen uitgeroepen tot het beste bier van de wereld. Een andere bekende quadrupel is La Trappe Quadrupel: het zwaarste trappistenbier. 

Bestel je quadrupel op Metdrank.nl

Ben je op zoek naar een mooie quadrupel om te combineren bij rode vleessoorten, spareribs of een sterke kaasplank? Dan ben je op Metdrank.nl aan het juiste adres. Wij voorzien je graag van een passend advies voor het beste quadrupel bier dat past bij jouw specifieke vraag. 


Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy