menu

Hoe kan ik whisky het beste bewaren?

Het zou jammer zijn wanneer je na maanden je favoriete whisky tevoorschijn haalt en er na de eerste slok achter komt dat de kwaliteit flink achteruit gegaan is. Of het nou gaat om een single malt whisky, een bourbon, een Amerikaanse whisky of een Schotse whisky: onderstaande tips helpen je bij het bewaren van elke fles whisky. 

Gesloten flessen vs. geopende flessen

Voor een gesloten fles whisky is er geen specifieke houdbaarheidsdatum. In tegenstelling tot wijn stopt het rijpingsproces van whisky zodra deze uit het vat wordt gehaald. Het lang bewaren van een ongeopende fles whisky doet dus niets met de kwaliteit of de leeftijd. 

Over het bewaren van een ongeopende fles whisky zijn de meningen verdeeld. Waar de één beweert dat een geopende fles gemiddeld drie jaar houdbaar is, beweert de ander dat deze fles niet langer dan één tot anderhalf jaar open mag staan. 

Hoe bewaar je whisky het beste?

Hoe je een gesloten fles whisky bewaart, maakt niet veel uit. Het is veel belangrijker om te weten hoe je een geopende fles whisky het beste kunt bewaren.

 1. Bewaar een fles whisky altijd rechtop
  De smaak van whisky blijft intact door de fles rechtop te bewaren. Wanneer whisky in contact komt met kurk, wordt de smaak er niet beter op.
 2. De ideale temperatuur om whisky te bewaren is tussen de 15 en 18 graden Celsius
  Bewaar de fles in ieder geval in een constante, zo min mogelijk wisselende, temperatuur.
 3. Bewaar whisky in een donkere ruimte
  Zonlicht breekt de alcohol in whisky af en zorgt ook voor een verandering in smaak en in kleur. Het beste is dus om whisky in een donkere ruimte te bewaren.
 4. Houd de fles tot minimaal de helft gevuld
  Komt er teveel zuurstof bij whisky? Dan gaat de kwaliteit achteruit. Is de fles voor minder dan de helft gevuld? Schenk hem dan over in een andere fles of drink hem gewoon lekker op.
 5. Houd de kurk vochtig
  Houd de kurk vochtig om ervoor te zorgen dat deze niet afbreekt bij het opnieuw openen van de fles. Kantel ongeveer één keer per maand de whiskyfles. 

Bestel je favoriete whisky op Metdrank.nl

Zo, nu je weet hoe je je fles whisky het beste kunt bewaren, wordt het de hoogste tijd om je favoriete whisky te bestellen. Dat kan snel en eenvoudig op Metdrank.nl. 

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy