menu

Hoe maak ik de perfecte gin-tonic?

Het glas

Gin-tonic wordt meestal geserveerd in van die mooie, bolle glazen. Maar dit is zeker niet verplicht. Het is van belang dat je glas een mooi volume heeft. 

Nooit genoeg ijs

Er kan nooit genoeg ijs in een gin-tonic zitten. IJs is dan ook het eerste wat je in je glas doet. Hierdoor koelt je glas en zal de gin direct een lekkere koele temperatuur bereiken. 

De gin

Een normale shot gin bedraagt vier à vijf centiliter. Maar welke gin moet je kiezen voor je gin-tonic? De kwaliteit van de gin bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit van je gin-tonic. Maar kwaliteit hoeft niet per se de duurste fles te betekenen. Op Metdrank.nl verkopen we gin van verschillende merken en kwaliteiten. 

De tonic

Ook de tonic is niet onbelangrijk. Alle verschillende soorten tonics hebben weer een andere smaak. Het verschil is niet groot, maar je proeft het zeker wel. Sommige smaken wat zoeter of juist wat bitterder dan de ander. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat en wat voor gin-tonic je wilt creëren. 

1 op 3: de ideale verhouding

In Nederland zijn we gewend dat gin klakkeloos wordt aangevuld met tonic tot het glas vol is. Maar de verhoudingen van een perfecte gin-tonic zijn juist erg belangrijk. De ideale verhouding is 1:3. Eén deel gin op drie delen tonic. Deze verhouding zorgt voor de perfecte smaakcombinatie en een hoog easy-drinking-gehalte.

Wil je je gin-tonic mixen? Eén roerbeweging volstaat. Je wilt natuurlijk niet alle bruis eruit roeren. 

Tot slot: de garnering

En dan de garnering: top je gin-tonic met een mooie garnering. De komkommer is lekker klassiek. Iets gewaagder is een combinatie van basilicum en rode peper. Maar ook schijfjes appel gecombineerd met een kaneelstokje, verse bramen met citroengras of een schijfje limoen vormen de perfecte garnering. 

Ons advies: experimenteer er dus vooral op los. 

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy