menu

Wat is cognac?

De voorwaarden van cognac

Cognac mag pas cognac genoemd worden als er voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Het is een beschermde benaming en kent een eigen AOC (Apellations d’Origine Controlée). Dit is een Franse kwaliteitscontrole op landbouwproducten. Het is de hoogste gecontroleerde herkomstbenaming van Franse kwaliteitswijn. 

Welke voorwaarden dit zijn? Dat lees je hieronder.

Cognac komt altijd uit de Cognac streek

Het wijndistillaat cognac mag alleen maar cognac genoemd worden als deze afkomstig is uit de gelijknamige streek. De Cognacregio strekt zich uit over de departementen Charente en  Charente-Maritime. 

Cognac wordt gemaakt van witte druiven

Cognac is alleen cognac als het gemaakt wordt van witte druiven. Meestal wordt cognac van de Ugni Blanc druif gemaakt. De overige 10% komt van acht andere witte druifsoorten. Cognac moet twee keer gedistilleerd zijn in een speciale koperen ketel: de Alambic Charantais.

Rijping op houten vaten

Cognac heeft tenminste 2,5 jaar gerijpt op speciale houten vaten. Afhankelijk van het gewenste eindproduct wordt de cognac wel of niet verplaatst naar andere vaten die weer andere aroma’s afgeven. 

Een minimum alcoholpercentage

Tenslotte is het belangrijk dat cognac een minimum alcoholpercentage van 40% heeft. 

De beste cognac merken

Cognac is verkrijgbaar van verschillende merken en van verschillende leeftijden. Op Metdrank.nl verkopen we de beste cognac merken. 

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy