menu
Courvoisier cognac

Courvoisier cognac

Courvoisier cognac wordt gemaakt van alleen de beste cru's en heeft daardoor een hoge kwaliteit. Zelfs Napoleon was een liefhebber! Courvoisier is gemaakt met de beste druiven uit de Fine Champagne streek en is verkrijgbaar in diverse varianten zoals Very Special, Very Special Old Pale en Extra Old. 

Sluit filters Toon filters
19.95 Courvoisier V.S. 70cl
Cognac

Courvoisier V.S. 70cl


OF
28.95 Courvoisier V.S.O.P. 70cl
Cognac

Courvoisier V.S.O.P. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Hofleverancier

Courvoisier pasty niet goed in het rijtje van andere grote Franse cognacmerken zoals Rémy Martin en Hennessy. Emmanuel Courvoisier was een Parijse wijnhandelaar en was hofleverancier van Napoleon Bonaparte. Zijn zoon Félix richtte in 1843 een eigen cognachuis op. De echte doorbraak voor het merk liet op zich wachten tot begin 20e eeuw toen Courvoisier in Engelse handen kwam. 

Diepe smaken

Courvoisier Very Special is de perfecte mix tussen scherp en zacht. Na de destillatie wordt deze cognac in geleidelijke stappen verdund tot 40 procent bij de botteling. De cru's, die uit Fins Bois, Borderies, Grande Champagne en Petit Champagne komen, zijn gemiddeld tussen de 4 en 7 jaar oud. De geur heeft iets zoets, met tonen van fruit en bloemen. De afdronk is krachtig. De Very Special Old Pale werd volgens Courvoisier ook door Napoleon gedronken. Deze cognac wordt gemaakt van eaux-de-vie van 4 tot 15 jaar oud met cru's uit de Fine Champagne streek. De smaak is rond met tonen van hout en in de aroma's is een vleugje vanille te bespeuren. De Extra Old cognac van Courvoisier werd ooit uitgeroepen tot de beste ter wereld en heeft een wat karamel-achtige smaak. Deze cognac, die gemaakt wordt van een blend van eaux-de-vie van tussen de 20 en 35 jaar, past met smaken van sinaasappel, vanille, cacao en crème brulee goed bij een dessert. De cognac heeft een lange afdronk.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy