menu
Martell cognac

Martell cognac

Martell is een van de oudste cognachuizen in Frankrijk. De diverse cognac soorten worden volgens een unieke methode geproduceerd en alleen gemaakt van cru's uit de Cognac regio. De smaak van de Martell cognac is vaak zacht met een karakter van vruchten, noten en vanille. 

Sluit filters Toon filters
21.95 Martell V.S. 70cl
Cognac

Martell V.S. 70cl


OF
35.95 Martell V.S.O.P. 70cl
Cognac

Martell V.S.O.P. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Een van de eerste cognachuizen

Hoewel Menard een ouder cognachuis is, mag Martell zich ook zeker scharen onder de oudste Franse cognacmakers. In 1715 begon Jean Martell met het produceren van cognac. Hij gebruikte druiven van wijngaarden uit de subregio Borderie en eikenhout uit de Tronçais regio om de cognac te laten rijpen. Zijn zoons en kleinzoon zorgden er uiteindelijk voor dat de cognac van Martell ook werd geëxporteerd vanaf begin 19e eeuw. De eerste Very Superior Old Pale cognac werd in 1831 gemaakt en sindsdien is het merk wereldwijd bekend geworden. Tegenwoordig is het merk Martell onderdeel van drankenproducent Pernod Ricard. De cognacsoorten worden louter gemaakt van cru's uit de regio's Borderie, Grande Champagne, Petite Champagne en Fins Bois. 

Verschillende soorten

De cognacs worden gemaakt volgens de 'Martell methode'. Bij deze unieke manier wordt de cognac twee keer gedestilleerd waardoor de eaux-de-vie een licht en zacht karakter krijgt. De cognac wordt gerijpt op eiken houten vaten van 5 toot 7 jaar oud. Dit proef je terug. Misschien wel de bekendste cognacsoort van Martell is Cordon Bleu. Die wordt sinds 1912 gemaakt. De Martell VS, oftewel Very Special, is bedoeld als long drink of als onderdeel van een cocktail. De Very Superior Old Pale van Martell is gemaakt van de beste eaux-de-vie blends in de Cognac regio.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy