menu
Menard cognac

Menard cognac

Menard cognac is een echte 'Very Special Old Pale' met een mooie rancio smaak. Gemaakt met druiven uit de Grande Champagne streek mag Menard zichzelf een "Grande Fine Champagne" noemen. Deze cognac wordt al eeuwenlang gemaakt door de familie Ménard en is een van de oudste in Frankrijk.

Sluit filters Toon filters
35.95 Menard Reserve Extra 70cl
Cognac

Menard Reserve Extra 70cl


OF
20.95 Menard SD 70cl
Cognac

Menard SD 70cl


OF
25.95 Menard V.S.O.P. 70cl
Cognac

Menard V.S.O.P. 70cl


OF
58.45 Menard X.O. 70cl
Cognac

Menard X.O. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Oudste cognac 

De familie Ménard maakt al sinds 1660 cognac. Dat blijkt uit officiële papieren. De familie verbouwde toen al druiven en had een pers en destilleerketels. Daarmee liepen ze dus voor op andere bekende cognachuizen als Rémy Martin en Hennessy. Sinds 1815 worden de druiven waarvan deze cognac wordt gemaakt, verbouwd in de Grande Champagne streek. Vandaag de dag omvat de wijngaard circa 200 are aan ugni blanc druiven. Die leveren zo'n 6000 hectoliter wijn op. Omdat de druiven uit de Grande Champagne streek komen, heeft Ménard het predikaat Grande Fine Champagne. Ménard gebruikt dan ook geen wijn, druiven of niet gerijpte cognac van andere cognac- of wijnmakers. Ménard cognac wordt grotendeels gerijpt op gebruikte cognac vaten die ongeveer 20 jaar oud zijn. 

VSOP

Ménard is een Very Special Old Pale. De cognac is elegant met een bloemige, fruitige geur. De kleur van de cognac is donker goud met een okerkleurige rand. De smaak is in eerste instantie zoet, met tonen van vanille, karamel en hout. De na-smaak, die wat scherper is, is vrij lang voor een VSOP cognac. Om de aroma’s goed tot hun recht te laten komen, moet je de cognac eerst in je hand verwarmen.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy