menu
Remy Martin cognac

Remy Martin cognac

Remy Martin is een van de bekendste Franse cognac merken. De cognac wordt als enige gemaakt van een Fine Champagne druiven blend. Remy Martin is te herkennen aan het bekende logo van de centaur, half mens en half paard. Remy Martin is de meest gedronken cognac in Nederland met smaken als perzik en vanille.

Sluit filters Toon filters
48.95 Rémy Martin 1738 Accord Royal 70cl
Cognac

Rémy Martin 1738 Accord Royal 70cl


OF
29.95 Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish 70cl
Cognac

Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish 70cl


OF
119.45 Rémy Martin X.O. Excellence 70cl
Cognac

Rémy Martin X.O. Excellence 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Geschiedenis 

Rémy Martin wordt sinds 1724 geproduceerd in de stad Cognac. De cognac is genoemd naar oprichter Rémy Martin. Hij was van oorsprong een wijnboer. Na zijn dood nam zijn kleinzoon, ook Rémy genaamd, het bedrijf over. De echte groei kwam toen achterkleizoon Paul-Emile-Remy Martin het stokje in 1841 overnam. Hij creëerde het logo van de centaur, dat leek op zijn sterrenbeeld Boogschutter, en vond dat de flessen cognac in dozen verkocht moesten worden. In 1991 fuseerde Rémy Martin met Cointreau. Hierdoor ontstond de Franse drankengroep Rémy Cointreau.

Fine Champagne Cognac 

Hoe meer kalk in de bodem, hoe verfijnder de smaak van de cognac. De meest kalkrijke bodems zijn die van Grande Champagne. Dit is het centrum van de cognacstreek. Alleen cognac uit de Grande en Petite Champagne streek is Fine Champagne Cognac. Hierbij moet het aandeel wel 50 procent zijn. Rémy Martin selecteert als enige grote cognachuis alleen maar cognac produceert uit de eaux-de-vie van de cru's van Grande Champagne en de Petite Champagne. Door de kalkrijke bodem waarop de druiven groeien kan de cognac goed rijpen. Dit zorgt voor een intens aroma. Rémy Martin destilleert de cognac op een traditionele manier in kleine koperen ketels. Het rijpen gebeurt op Limousin eikenhouten vaten van soms meer dan 20 jaar oud. De duurste soort die Rémy Martin verkoopt is Rémy Martin Louis XIII, gemaakt van wen eau-de-vie van tussen de 40 en 100 jaar oud.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy