menu
VS cognac

VS cognac

Cognac VS is een cognac categorie met relatief jonge cognacs. VS, of Very Special, cognac wordt gemaakt van eaux-de-vie crus die minimaal twee jaar hebben gerijpt op eiken vaten. Vaak kun je VS cognac herkennen aan de drie sterren op de fles. 

Sluit filters Toon filters
24.99 Camus V.S. 70cl
Cognac

Camus V.S. 70cl


OF
19.95 Courvoisier V.S. 70cl
Cognac

Courvoisier V.S. 70cl


OF
26.95 Hennessy V.S. 70cl
  • (1 Review(s))
Cognac

Hennessy V.S. 70cl


OF
20.95 Joseph Guy V.S. 70cl
Cognac

Joseph Guy V.S. 70cl


OF
21.95 Martell V.S. 70cl
Cognac

Martell V.S. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Relatief korte rijpingstijd

De eaux-de-vie waar VS of Very Special cognac van wordt gemaakt is relatief kort gedestilleerd. Deze cognac kan goed in een mix of long drink gebruikt worden. De cognac wordt meestal gedestilleerd uit veel soorten crus uit de Cognac streek.

Veelzijdige cognac 

Grote cognachuizen als Hennessy en Rémy Martin hebben VS cognac soorten in hun assortiment. De Hennessy VS cognac is gemaakt van een van de jongste in het assortiment van Hennessy. Deze VS cognac heeft meer dan 40 verschillende eaux-de-vie waarvan sommige zo'n acht jaar hebben gerijpt. De afdronk is lang en het aroma van hout is duidelijk herkenbaar bij deze cognac. Veel nieuwe cognac drinkers is Very Special een goede soort om mee te beginnen. De Very Special cognac van Rémy Martin wordt voor 100 procent gemaakt uit Petit Champagne crus en is daarom perfect voor cocktails. De eaux-de-vie voor deze VS cognac is twee keer zo lang gerijpt dan normaal is volgens de cognac regels waardoor de kwaliteit hoog is. De VS cognac van Rémy Martin heeft aroma's van fruit en bloesem. Wanneer je de cognac verwarmt in je hand, zul je er ook tonen van banaan, peer, kersen en honing in kunnen ontdekken.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy