menu
XO cognac

XO cognac

Cognac XO is een cognac categorie die voor zowel de nieuwe als ervaren cognac drinker veel keus bevat. Met het stempel 'Extra Old' is XO cognac te herkennen aan de rijke en zachte smaak. Het distillaat van de cognac is altijd minstens zes jaar oud.

Sluit filters Toon filters
71.95 Joseph Guy X.O. 70cl
Cognac

Joseph Guy X.O. 70cl


OF
44.95 Marett X.O. 70cl
Cognac

Marett X.O. 70cl


OF
58.45 Menard X.O. 70cl
Cognac

Menard X.O. 70cl


OF
119.45 Rémy Martin X.O. Excellence 70cl
Cognac

Rémy Martin X.O. Excellence 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Lange rijpingstijd

De eaux-de-vie waar XO of Extra Old cognac van wordt gemaakt is zeker zes jaar oud maar vaak zelfs veel ouder. Veel soorten XO cognac hebben 20 jaar of langer gerijpt op eiken vaten. Al jaren wordt de discussie gevoerd of de minimale rijpingstijd niet naar 10 jaar moet. Het leek er even op dat dit in 2016 zou gebeuren maar dat besluit is uitgesteld tot zeker 2018. En dus is de jongste eaux-de-vie waar cognac van gedestilleerd wordt nu nog zes jaar. Het kenmerk Extra Old werd voor het eerst rond 1870 gebruikt. Andere benamingen zijn ook wel Old Reserve of Napoleon. 

Gemaakt van de beste crus

Grote cognachuizen als Rémy Martin en Hennessy hebben XO cognac soorten in hun assortiment. De Hennessy XO cognac is gemaakt van crus uit de Cognac streek en smaakt krachtig met kruidige aroma's van hout, peper en leer en zoetere tonen van bloemen en fruit. Daarmee is het een cognac die goed in balans is. De XO cognac van Rémy Martin bestaat voor 85 procent uit Grande Champagne en 15 procent uit Petit Champagne crus. De rokerige smaak bevat een goede mix van tonen van jasmijn en gedroogd fruit. De afdronk is zacht en lang.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy