menu
Monkey 47 gin

Monkey 47 gin

Monkey 47 gin is een echte smaakbom! De 47 in de naam verwijst niet enkel naar de ingrediënten, maar ook naar de hoeveelheid alcohol. De 47 verschillende soorten handgeplukte kruiden maken deze gin erg complex. Daarnaast bevat deze bekende en populaire gin nog eens, je raadt het al, een alcoholpercentage van 47%. De gin wordt geproduceerd onder Black Forest Distillers.

Sluit filters Toon filters
33.95 Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin 50cl
  • (2 Review(s))
Gin

Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin 50cl


OF
35.95 Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin 50cl
Gin

Monkey 47 Schwarzwald Sloe Gin 50cl


OF

Inspiratie & informatie

Oorsprong

Het verhaal achter Monkey 47 start in Duitsland na de Tweede Wereldooglog. Montgomery Collins, een Britse diplomaat die werd geboren in Brits-India in 1909, startte in het Zwarte Woud een guesthouse. Hij voelde zich erg betrokken bij het leed van de oorlog en hielp mee bij het heropbouwen van de Berlijnse zoo. Tijdens de werken in de dierentuin zou een fles met een opdruk van een aap gevonden zijn en daarin zat het recept voor een gin samengesteld uit 47 botanicals. Vandaar dat de gin vooral kruiden uit het Zwarte Woud en India bevat. Maar er doet ook een ander verhaal de ronde over de Monkey 47 gin. Anderen schrijven de ontdekking toe aan de zoon van de beroemde barman Salvatore Calabrese.

Kruidige smaken

Met maar liefst 47(!) verschillende kruiden uit het Zwarte Woud, verbaast het je vast niet dat de gin excentriek smaakt! Je proeft vooral een zeer doordringende smaak van jeneverbessen en je kunt ook subtiele tinten van citrus onderscheiden. Het aroma van de Monkey 47 gin is floraal en wordt afgewisseld met de subtiele geuren van onder andere limoen, veenbessen en zwarte peper. Door deze kruidige smaken en geuren, verleent de gin zich goed in combinatie met Fentimans tonic, die de gin complimenteert! Je kan de gin natuurlijk ook gebruiken voor een heerlijke cocktail. De gin wordt maar liefst 100 dagen gerijpt en op elke fles wordt de datum van de botteling vermeld.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy