menu

Borgoe rum

Borgoe rum is een bekroonde donkere rum uit Suriname. Deze rum van hoge kwaliteit is onderdeel van de meest bekende mixdrank in het land, Borgoe-Cola, maar kun je ook zeker puur drinken. De smaak is zacht en als fluweel op de tong. 

Sluit filters Toon filters
24.95 Borgoe Extra 70cl
Rum

Borgoe Extra 70cl


OF
17.45 Borgoe rum 82 Superior 70cl
Rum

Borgoe rum 82 Superior 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Geschiedenis

Borgoe is zonder meer de meest gevierde donkere rumsoort uit Suriname. Deze rum wordt geproduceerd door Suriname Alcoholic Beverages. Dit bedrijf bestaat al sinds 1966. De rum wordt gemaakt van suikerriet van de Mariënburg plantage en daar is de naam dan ook een afgeleide van. Borgoe betekent zoveel als 'burg' in het Surinaams. Deze rum werd in 1982 geïntroduceerd om het 100-jarig bestaan van de plantage in Mariënburg te herdenken. Zo ontstond Borgoe '82. De rum wordt gelagerd in eikenhouten vaten en vervolgens verder gemengd. De verscheidene Borgoe rums hebben internationaal al diverse prijzen gewonnen. 

Fluweelzachte rum

Borgoe '82 rum is fluweel zacht met een fijne afdronk. De kleur is vol bruin en het alcoholpercentage 38 procent. Met aroma's als vanille en toffee en tonen van hout en karamel past deze rum perfect bij stoofschotels en zoete groenten als wortel en prei. Deze rum drink je puur of in een cocktail. Kies je voor Borgoe Extra, dan heb je eigenlijk het iets luxere broertje van de '82. Borgoe Extra is een donker goudbruine rum met een alcoholpercentage van 40 procent die een elegante afdronk heeft en lekker is met ijs.

Borgoe rum kopen?

Benieuwd geworden naar deze Surinaamse bekroonde rum? Je vindt op Metdrank.nl het hele aanbod Borgoe rum.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy