menu

Rum uit de Dominicaanse Republiek

Wanneer je ooit al eens op vakantie bent geweest naar de Dominicaanse Republiek, dan weet je het wel: sigaren en rum doen het er erg goed. Zowat ieder toeristisch winkeltje heeft dan ook een heuse collectie aan authentieke rum aan te bieden. Ook hier ligt de grote aanwezigheid van suikerriet aan de oorzaak, historisch geteeld door de grote slavenkolonie die de voorouders vormden van de hedendaagse 

Sluit filters Toon filters
16.95 Brugal Especial Extra Dry 70cl
Rum

Brugal Especial Extra Dry 70cl


OF
25.95 Matusalem 15 yo Grand Reserve 70cl
Rum

Matusalem 15 yo Grand Reserve 70cl


OF
14.95 Ron Barcelo Blanco 70cl
Rum

Ron Barcelo Blanco 70cl


OF
17.95 Ron Barcelo Gran Anejo 70cl
Rum

Ron Barcelo Gran Anejo 70cl


OF
22.45 Ron Barcelo Imperial 70cl
Rum

Ron Barcelo Imperial 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Over de Dominicaanse Republiek

Wij kennen de Dominicaanse Republiek voornamelijk omwille van zijn luxueuze hotels, het heerlijk klimaat en de parelwitte stranden. Historisch ging het er bij dit Caraïbisch eiland echter minder leuk aan toe. De Spanjaarden klasseerden het al snel als een 'slaveneiland' waar de voornamelijk zwarte populatie voortdurend in de weer was met het telen van suikerriet – een basisbestanddeel van rum. Toen de familie Brugal zich op het eiland settelde begon ook de lokale rumgeschiedenis. Zijn motto was dan ook: «de beste rum ter wereld maken». De 'beste ter wereld' is een groot woord, maar sindsdien doet rum uit de Dominicaanse Republiek het zeer goed in menig cocktail.

Ruim uit Dominicaanse Republiek

De rum uit de Dominicaanse Republiek staat vooral bekend omwille van zijn houtachtige tonen en ietwat droge smaak. Hij is heerlijk om zo van te genieten, maar wordt door de grote toeloop van toeristen heel vaak in de mix gedaan. Toch kunnen we zeggen dat de rum uit de Dominicaanse Republiek van topkwaliteit is, met prestigieuze prijzen op internationale rumwedstrijden om dat te beamen. Het geheim van dat succes? De jarenlange ervaring en expertise in het telen van suikerriet en het distilleren van rum met de nodige portie toewijding en authenticiteit. Heerlijk bij iedere slok en altijd een aanrader voor iedere rumfan die opnieuw van dat Caraïbisch en tropisch gevoel wenst te genieten.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy