menu

Rum uit Guatemala

Guatemala is te situeren in Midden-Amerika en heeft onder andere Mexico als buurland. Net zoals de andere omliggende landen heeft Guatemala een historische connectie met de Spanjaarden. Die Spanjaarden hadden een grote interesse in het land omwille van een belangrijk product dat er werd gecultiveerd: suikerriet. Laat het nu net toevallig suikerriet zijn die aan de basis ligt voor de meest heerlijke ruim. Het mag dan ook niet verbazen dat er door de Guatemalanen enkele zeer prestigieuze rumsoorten worden geproduceerd.

Sluit filters Toon filters
46.95 Ron Zacapa 23yo 70cl
Rum

Ron Zacapa 23yo 70cl


OF
225.00 Ron Zacapa Cent Royal 70cl
Rum

Ron Zacapa Cent Royal 70cl


OF
83.95 Ron Zacapa X.O. 70cl
Rum

Ron Zacapa X.O. 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Twee grote Guatemalaanse producenten

Als we het hebben over rum uit Guatemala, dan hebben we het meestal over rum van één van de twee grote rumfamilies uit het land: de Zacapa en de Botran familie. Die eerste familie staat bekend omwille van hun zeer luxueuze rum met een donkere en warme kleur, voldoende lang gerijpt op houten vaten. Onder andere de Ron Zacapa Cent Royal is een voorbeeld van zo'n warme rum met een intens aroma. De tweede familie kiest er dan weer voor om jonge en oude rum met elkaar te mengen. Het is een unieke methode die al veelvuldig werd bekroont met allerhande prestigieuze prijzen.

Rum uit Guatemala: de Column Still methode

Rum uit Guatemala kan zich gerust meten met de allerbeste rumsoorten ter wereld. Het geheim van de Guatemalaanse rum is dan ook te vinden bij de zogenaamde Column Still Methode. Deze methode houdt een continu doorlopend distilleerproces in waarbij de omstandigheden voor de rum ideaal zijn om te rijpen. Dit rijpen gebeurt op authentieke houten vaten die een unieke smaak afgeven. Als we het hebben over rum uit Guatemala, dan hebben we het heel vaak over rum met een donkere en warme kleur. Onder andere de rum van Ron Zacapa is hier een heel goed voorbeeld van. Zin in een daverende verrassing? Laat je dan verbazen door de uniekheid en prestige van onze Guatemalaanse rumsoorten.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy