menu

Old Captain rum

Old Captain rum brengt de beste smaken uit het Caribisch gebied samen in een lichte witte rum of een krachtige bruine rum. De naam moet je niet verwarren met een beroemd rum merk uit Jamaica want Old Captain rum wordt tegenwoordig gewoon op Nederlandse bodem geproduceerd! 

Sluit filters Toon filters
12.95 Old Captain Bruin 100cl
Rum

Old Captain Bruin 100cl


OF
12.95 Old Captain Wit 100cl
Rum

Old Captain Wit 100cl


OF

Inspiratie & informatie

Geschiedenis

Old Captain is een blend van de beste rum uit Jamaica. In de 17e eeuw waren zeekapiteins op de vaarroutes rond Trinidad, Jamaica, Cuba, Barbados, Martinique en Puerto Rico op zoek naar de beste specerijen en ingrediënten om hoge kwaliteit rum te maken. De mysterieuze 'old captain' was de eerste die dat lukte. Tegenwoordig is de productie van deze eeuwenoude rum in handen van de oer-Hollandse Boomsma Distilleerderij uit Friesland. Ooit begonnen met het maken van Oud Friesche Beerenburger, maakt dit familiebedrijf al vijf generaties binnen- en buitenlandse dranksoorten, waaronder Old Captain rum. 

Witte en bruine rum

De witte rum van Old Captain is gemaakt van diverse soorten lichte Jamaicaanse rum. De smaak is zacht met een droge afdronk. Dankzij de zoete en fruitige aroma's drink je Old Captain puur of met ijs, maar kun je deze rum ook prima aan een mix toevoegen. Wil je iets stevigers, kies dan voor Old Captain bruine rum. Die is krachtig en authentiek dankzij de blend van verschillende Jamaican rum soorten. De smaak is zacht en de aroma's van abrikoos en pruimen zijn vrij uitgesproken. Deze rum heeft een zoete ronde smaak en past perfect in een mix. Maar ook 'on the rocks' of puur kun je deze Old Captain rum uitstekend drinken.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy