menu

Rum uit Venezuela

Witte stranden, wuivende palmbomen, cocktails met een rietje en een parasolletje, en carnaval. Dan denk je meteen al aan Zuid-Amerika. Zeggen we rum dan denk je aan Jamaica rum of Cuba met zijn Bacardi, maar onze ex-buren kunnen er ook wat van. Venezuela is namelijk wereldberoemd om onder andere zijn Ron Santa Teresa. 

Sluit filters Toon filters
22.45 Pampero Anniversario 70cl
Rum

Pampero Anniversario 70cl


OF
12.95 Pampero Blanco 70cl
Rum

Pampero Blanco 70cl


OF
14.45 Pampero Especial 70cl
Rum

Pampero Especial 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Ingeklemd tussen Guyana, Brazilië en Colombia, ligt Venezuela aan de Caraïbische zee. Ze waren ooit onze buren toen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) nog tot Nederland behoorden. Venezuela heeft 31 miljoen inwoners die Ron allemaal kennen. Ron betekent rum in het Spaans, de voertaal in het land. In de 17e eeuw ontdekten slaven dat de melasse, een bijproduct van het suikerraffineerproces, kon fermenteren tot alcohol. Het werd heel snel wereldberoemd en overal waar men suikerriet verbouwde, ging men rum maken. 

Ieder land had en heeft zijn eigen regels inzake rum. Venezuela vereist bijvoorbeeld minimaal 40% alcoholpercentage in zijn rum en de rum moet minimaal twee jaar hebben gelegen, vandaar de naam añejo ron (oude rum). Dat is bij veel andere landen niet het geval, dus met rum uit Venezuela heb je wel echt een tref in handen. Met Ron Santa Teresa, zijn ook de merken Pampero, Diplomático Reserva, Carúpano en Cacique Ron zeer bekend. De rum uit Venezuela, vaak gerijpt op eiken vaten, is een zacht soort rum met een uitgesproken smaak die je goed puur kunt drinken zoals een whisky of een cognac. Hij heeft vaak een mooie donkere amberkleur. Natuurlijk kun je ook deze veelzijdige rum gebruiken in cocktails of gerechten. Wat vaker gebruikt men witte rum voor cocktails zoals een Mojito, Pina colada, Daiquiri en Mai tai. In onze webshop vind je de lekkerste rum voor jouw favoriete drankje!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy