menu

Esbjaerg Vodka

Esbjaerg Vodka is een pure, zachte vodka dankzij de filtering over houtskool. Deze van oorsprong Deense vodka wordt tegenwoordig op Nederlandse bodem gemaakt. Esbjaerg heeft een pure smaak waarin je hinten van graan en tarwe zult ontdekken. Deze vodka leent zich perfect voor een mix met bijvoorbeeld sinaasappel of cranberries. 

Sluit filters Toon filters
13.95 Esbjaerg 100cl
Vodka

Esbjaerg 100cl


OF
13.95 Esbjaerg Copperhead 70cl
Vodka

Esbjaerg Copperhead 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Populair bij vissers

Esbjaerg komt oorspronkelijk uit Denemarken. Daar werd deze vodka al voor de Tweede Wereldoorlog gemaakt en was hij populair bij IJslandse en Deense vissers. Distillateur Ole Pedersen, geboren in de stad Esbjaerg, gebruikte voor zijn vodka ijs uit Groenland dat door de vissers werd meegenomen. Hierdoor ontstond een pure smaak enn een kristalheldere vodka. Vandaag de dag wordt Esbjaerg gemaakt door de Friese distilleerderij Boomsma uit Leeuwarden. Esbjaerg wordt gemaakt van een soepele tarwe-graanalcohol en wordt gefilterd boven houtskool. Dit zorgt voor een zachte smaak.

Soorten

Esbjaerg vodka past door het alcoholpercentage van 40 procent prima in een cocktail. Wat dacht je van een mix met tequila en bananenlikeur? Of Esbjaerg vodka met cranberry sap en sinaasappellikeur. Of durf je de combinatie van Esbjaerg vodka en anijsbrandewijn aan? Kies je de gloednieuwe Esbjaerg Vodka Copper Edition, dan proef je een unieke vodka die wordt gedistilleerd in koperen ketels. De granen worden volgens een strenge procedure geselecteerd en vervolgens in kleine hoeveelheden gedistilleerd. Het resultaat is een zijdezachte vodka die vooral puur goed tot zijn recht komt. Je proeft in deze vodka het graan terug. Het aroma is zoet en citrusachtig.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy