menu

Finlandia Vodka

Finlandia Vodka mag zich met recht een van de grootste vodka merken ter wereld noemen. Deze vodka is verkrijgbaar in ruim 100 landen. De basis voor deze vodka van hoge kwaliteit is Fins gletsjer water waardoor Finlandia een zeer zuivere smaak heeft.

Sluit filters Toon filters
16.95 Finlandia 100cl
Vodka

Finlandia 100cl


OF
13.45 Finlandia 70cl
Vodka

Finlandia 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Gebied van stroomversnellingen

Finlandia is een van de belangrijkste exportproducten uit Finland. De distilleerderij waar de vodka wordt geproduceerd bestaat al sinds 1888 en werd halverwege de 20e eeuw overgenomen door de Finse overheid. In 1970 werd Finlandia vodka voor het eerst gemaakt door Alko, een Fins drankenconcern in staatseigendom. Eem jaar later was het de eerste Scandinavische vodka die in de Verenigde Staten werd verkocht. Uniek aan Finlandia is de 'six-row barley', het type gerst dat voor de productie wordt gebruikt. Hoewel Finland een korte zomer heeft, zijn er voldoende dagen zon voor de gerst om te groeien. Het gebied Koskenkorva, waar Finlandia wordt gemaakt, wordt ook wel 'het gebied van de stroomversnellingen' genoemd. Dit refereert aan het gesmolten gletsjer water dat in deze vodka wordt gebruikt. Wat verder bijzonder is aan de productieproces van Finlandia is dat de vodka op een milieuvriendelijke manier, en zonder filters wordt gemaakt.

Verschillende smaken

Finlandia is puur verkrijgbaar, maar ook met toegevoegde smaken zoals cranberry, limoen, mango, grapefruit, mandarijn, framboos en kokosnoot. Finlandia is een zeer zuivere, smaakvolle vodka met een soepele afdronk. De echte alcoholsmaak is minder aanwezig. Je drinkt Finlandia puur of in een cocktail. Voeg een scheutje Finlandia toe aan een kopje koffie voor een beetje kick!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy