menu

Wyborowa vodka

In Polen geloven ze zelf graag dat ze daar de vodka hebben uitgevonden. Ze nemen de productie er van dan ook uiterst serieus. Wyborowa vodka is daar een uitstekend voorbeeld van. De naam van dit vermaarde merk komt niet voor niets van het Poolse woord voor 'uitstekend'. 

Sluit filters Toon filters
15.45 Wyborowa 100cl
Vodka

Wyborowa 100cl


OF
11.95 Wyborowa 70cl
Vodka

Wyborowa 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Eerste wereldwijde vodka merk

De naam komt van een Pools jurylid dat de Wyborowa vodka in 1823 voor het eerst proefde. Hij zou niet de enige blijken die deze vodka als uitstekend bestempelde. Ook buiten Polen oogste Wyborowa veel lof. Het was in 1927 dan ook het eerste vodka-merk dat wereldwijd geregistreerd werd. Op zo'n dertig internationale competities sleepte deze vodka meer dan twintig gouden medailles binnen. Die eer houdt het merk tot op de dag van vandaag ook. Ook in de afgelopen jaren kwam hun vodka weer regelmatig als allerbeste uit de test. Van de makers mogen mensen die deze vodka als hun vriend beschouwen 'Wybo' zeggen. Dat zijn er inmiddels nogal wat.

Water uit eigen bron

Voor Wyborowa vodka wordt alleen water en rogge gebruikt. Dat water komt uit eigen bron. Ook de rogge is hartstikke Pools en komt uit de regio van Poznan. Wyborowka werkt samen met kleine distilleerders op het Poolse platteland. Die leveren de eerste ruwe versies. Bij Wyborowka wordt er dan het befaamde eindproduct van gemaakt. Dat ruikt licht zoetig en kietelt het gehemelte met een heerlijke, prikkelende intensiteit. Tijdens een lange afdronk blijven de aroma's van graan mooi hangen. Na drie keer destilleren kan het de fles in. Die werd ontworpen door de befaamde architect Frank Lehry. Want zelfs de fles moet uitstekend zijn. Proost, of, zoals de Polen zeggen: Na Zdrowie.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy