menu

Zubrowka vodka

De meeste bartenders, cocktailmixers en vodka-kenners houden niet van gearomatiseerde vodka maar maken voor de Zubrowka vodka graag een uitzondering. Aan deze Poolse vodka wordt al eeuwenlang veenreukgras toegevoegd. Dat geeft veel meer smaak dan bij de gemiddelde vodka. Zubrowka vodka is door het karakteristieke gras extra fris en kruidig. 

Sluit filters Toon filters
15.95 Zubrowka Vodka 70cl
Vodka

Zubrowka Vodka 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Vodka van rogge

De vodka zelf wordt gemaakt van rogge en is lekker pittig en toch opvallend zacht in de afdronk. De bijzondere aroma's van anijs, vanille en amandel komen van het veenreukgras. Dat wordt na de oogst geplet en daarna wordt de vodka er over heen gegoten. Die verkrijgt daardoor niet alleen die bijzondere smaak maar ook een lichtgele kleur. Dit extract wordt vervolgens weer gemengd met prachtige pure roggevodka. Die mooie mix ligt vervolgens een paar dagen te rijpen voor het de fles in gaat. Als het zover is krijgt iedere fles ook nog een eigen veenreukgrasspriet mee. Het teken dat het hier gaat om de enige echte Zubrowka vodka.

Het logo van Zubrowka

De vodka dankt zijn naam aan die grasspriet. Het veenreukgras is het favoriete voedsel van de wisent. Die Europese bison leeft alleen nog rondom het Poolse oerbos van Białowieża. De Polen noemen hem 'zubr'. Hij zorgt er voor dat het cruciale gras niet door bos overwoekert wordt. Het imposant dier wordt daarom geëerd als logo van de Zubrowka vodka. De Poolse adel dronk deze smaakvolle vodka eeuwen geleden al. Toen werd hij vaak gemengd met appelsap en dat gebeurt nog steeds vaak. Maar ook puur smaakt deze vorstelijke vodka uitstekend.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy