menu

Campbeltown Whisky

Campbeltown Whisky wordt vaak als de whisky die iedereen moet drinken beschouwd. De naam verwijst naar Campbeltown, een regio in Schotland. Deze regio had destijds enorm veel distilleerderijen, maar vandaag is het aantal actieve whiskyproducenten verminderd. De bekendste whiskydistilleerderij uit deze streek is Springbank. De distilleerderijen uit Campbeltown produceren verschillende soorten whisky’s. Je vindt in deze regio zowel zoete als kruidige whisky’s, maar allemaal hebben ze de typische zilte smaak.

Sluit filters Toon filters
49.95 Glen Scotia 15yo 70cl
Whisky

Glen Scotia 15yo 70cl


OF
39.95 Glen Scotia Double Cask 70cl
Whisky

Glen Scotia Double Cask 70cl


OF
67.45 Glen Scotia Victoriana 70cl
Whisky

Glen Scotia Victoriana 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Whisky Capital of the World

Ooit was Campbeltown met zijn dertig whiskydistilleerderijen de wereldhoofdstad van de whisky. Helaas bleek vooral het aantal whiskydistilleerderijen hoog te zijn in plaats van de kwaliteit. Uiteindelijk was de grote drooglegging in de Verenigde Staten van Amerika de grote boosdoener voor het sluiten van vele whiskydistilleerderijen. Van de dertig die er ooit waren, blijven er nog maar drie over:

  • Springbank, de bekendste distilleerderij opgericht in 1828
  • Glen Scotia
  • Glengyle

De Campbeltown Whisky’s zijn zo lekker door hun mooie, complexe smaak. Je vindt zowel zoetere als kruidigere whisky’s, maar typisch is hun zilte smaak. Deze smaak is afkomstig van de gerst, die in Campbeltown in een ideaal klimaat verbouwd wordt door de warme golfstroom die er passeert.

Online Campbeltown Whisky bestellen

U kunt uw Campbeltown Whisky heel makkelijk online bestellen bij Metdrank.nl. U kunt er zeker van zijn dat al uw luxedranken verzonden zullen worden in de beste verpakkingen en met de meest kwalitatieve verzendmethode. Zo zijn we zeker dat uw flessen drank heel bij u aankomen. Proost!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy