menu
Whisky uit Canada

Whisky uit Canada

Canada heeft een rijke cultuur als het op whisky aankomt. Wist je bijvoorbeeld dat de benaming 'whisky' zelfs uit Canada afkomstig is, terwijl men in de V.S. en Ierland de schrijfwijze 'whiskey' verkiest? Niet dat het er veel toe doet, belangrijker is immers de smaak van Canadese whisky. Wij leggen alvast een en ander uit en hebben de nodige aandacht voor de rijke Canadese whiskygeschiedenis. 

Sluit filters Toon filters
12.95 Canadian Club 70cl
Whisky

Canadian Club 70cl


OF
17.95 Seagram's 100cl
Whisky

Seagram's 100cl


OF

Inspiratie & informatie

Canadese whisky: voornamelijk blends

Ooit omvatte de Canadese whisky-industrie honderden kleine distilleerderijen en werd het aanzien als een van de rijkste aanbodmarkten ter wereld. Vandaag de dag hebben heel wat hoge belastingen en strikte regularisatiemaatregelen de Canadese whisky-industrie aan banden gelegd. Whisky uit Canada, dat zijn tegenwoordig voornamelijk blends, op basis van maïs, gedistilleerd door de beste distilleerderijen die al deze problemen wisten te overleven. Als je kiest voor Canadese whisky, dan kies je voor voor whisky op basis van maïs, blends tot maximaal 9,09% en producten van enkele van de beste distilleerderijen ter wereld. Wat hebben ze allemaal gemeen: een rijke geschiedenis en een toets van exclusiviteit.

Van Canadian Club tot Seagram

Alhoewel distilleerderij zijn eigen producten heeft, kennen ze stuk voor stuk een rijke geschiedenis. Canadian Club werd bijvoorbeeld al in 1858 voor de eerste maal gebotteld. Doorheen de jaren heen werd hij veelvuldig naar de Verenigde Staten gesmokkeld omdat hij nu eenmaal zo geliefd was. Een ander voorbeeld? Seagram. Seagram combineert zijn rijke geschiedenis met moderne innovativiteit. Zijn oude eiken vaten worden bijvoorbeeld, door middel van een ultramoderne kabelbaan naar de pakhuizen gebracht. Modern, maar toch nog steeds klassiek en boordevol geschiedenis. Canadese whisky, het smaakt bijna naar pure authenticiteit.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy