menu
Dimple whisky

Dimple whisky

De naam Dimple, dankt de whisky aan de unieke flesvorm. Omstreeks 1906 werd de whisky bekend als Dimple, genoemd naar de kuiltjes (dimples) in de fles. Dankzij deze vorm is de fles extra sterk, wat tijdens het transporteren geen kwaad kan. Voor de Dimple fles werd in 1958 patent aangevraagd. 

Sluit filters Toon filters
24.95 Dimple Golden Selection 70cl
Whisky

Dimple Golden Selection 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Oudste whisky

Haig Dimple Whisky is de oudste Schotse whisky waar nog altijd veel vraag naar is. Waarschijnlijk is het zelfs de oudste whisky ter wereld. De lange geschiedenis van de Dimple whisky gaat terug tot het jaar 1824. De whisky werd voor het eerst gedistilleerd door John Haig in Cameronbridge, te Schotland. Daarna groeide deze, aangename Schotse Whisky, al snel uit tot een van de meest succesvolle en populairste Schotse whisky’s ter wereld. Tot ongeveer 30 jaar geleden was de Dimple whisky nog steeds in handen van de Haig familie. De eigenaar van de originele Dimple whisky distilleerderij in Cameronbridge is nu Diageo. Dit is een van de grootste distilleerderijen van Europa.

Kracht van de eenvoud

Dimple whisky is een mix van verschillende Schotse mout whisky’s. Alles rondom het proces om de Dimple whisky te creëren is gericht op deskundige precisie en oplettendheid. Tijdens het blendproces wordt ervoor gezorgd dat alle gebruikte whisky’s samen een evenwichtig geheel vormen. De belangrijke single malt die voor de Dimple whisky gebruikt wordt is Glenckinchie, waaraan Dimple zijn zachte aroma en smaak te danken heeft. De kracht van Dimple is de eenvoud. Hun filosofie is dan ook; Less is more. De whisky heeft een rijke smaak, waarin mango, mokka en noten vallen te ontdekken! De lange afdronk is aangenaam verwarmend. Een klassieker die na lange tijd nog steeds populair is.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy