menu
Laphroaig whisky

Laphroaig whisky

Voor de westkust van Schotland ligt het adembenemend ruige eiland Islay. In de winter wordt het geteisterd door Atlantische stormen maar in de zomer wordt het getroost door de warme adem van de golfstroom. In deze tegenstrijdige condities maakt wereldberoemde whiskystoker Laphroaig sinds 1815 zijn turfgestookte, rijkste single malt whisky ter wereld. 

Sluit filters Toon filters
31.95 Laphroaig 10yo 70cl
Whisky

Laphroaig 10yo 70cl


OF
87.45 Laphroaig Lore 70cl
Whisky

Laphroaig Lore 70cl


OF
34.95 Laphroaig Quarter Cask 70cl
Whisky

Laphroaig Quarter Cask 70cl


OF
29.95 Laphroaig Select 70cl
Whisky

Laphroaig Select 70cl


OF
45.95 Laphroaig Triple Wood 70cl
Whisky

Laphroaig Triple Wood 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Krachtige, rokerige Laphroaig kopen

Laphroaig-whisky beschikt over hun eigen water, de Kilbride stroom en over hun eigen turfvelden waar de turf nog met de hand wordt afgestoken. De gedroogde turf gebruikt men om ontkiemde gerst te roken in kilns (ovens). Daarna wordt de gerookte gerst met het Kilbride-water gegist. De gistbacteriën zetten de suikers van de gerst om in alcohol. Het product dat na fermentatie overblijft heet destilleerders bier. Dit gaat nu in koperen destillatievaten die door de vele chemische processen een specifieke smaak meegeven aan de Laphroaig-whisky. Daarna gaat de jonge Laphroaig-whisky in rust op Amerikaans wit eiken en Europees eiken.

Kijk voor je laphroaig-aanbieding in onze webshop!

Laphroaig heeft whiskies van 10 en 25 jaar oud. Hun whisky-familie bestaat uit zo'n twaalf beroemde en bekroonde whiskies. Bijvoorbeeld de: 1815 Legacy Edition, Triple wood, Four oak, Lore, Px cask, Quarter cask, Select, 10 Y/O Cask Strength Batch 009 en de (Cairdeas) Quarter Cask. Vooral de laatste is zeer geliefd onder de fans die hun laphroaig-aanbieding in onze webshop kunnen vinden.

De whisky van Laphroaig heeft zachte smaaknoten van fruit, kruiden, vanille en brood, maar de whisky is meer geliefd om zijn krachtige smaak van gerookte turf. Het veenmos van Islay geeft Laphroaig whisky haar beroemde medicinale smaak. Zoek geen andere whisky, ga niet voor minder want een echte Laphroaig kopen doe je natuurlijk in onze webshop.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy