menu
Nederlandse whisky

Nederlandse whisky

Als je aan whisky, of whiskey denkt, dan zullen er niet direct Nederlandse whisky merken in je opkomen. Toch komt er ook whisky uit Nederland. Van Friesland naar Overijssel tot in Brabant wordt whisky gemaakt. Dus voor een goede fles hoef je de grens helemaal niet over!

Sluit filters Toon filters
42.45 Zuidam Milllstone 70cl
Whisky

Zuidam Milllstone 70cl


OF
54.95 Zuidam Millstone 100 Rye 70cl
Whisky

Zuidam Millstone 100 Rye 70cl


OF
51.45 Zuidam Millstone American Oak 70cl
Whisky

Zuidam Millstone American Oak 70cl


OF
51.45 Zuidam Millstone French Oak 70cl
Whisky

Zuidam Millstone French Oak 70cl


OF
64.95 Zuidam Millstone Sherry 70cl
Whisky

Zuidam Millstone Sherry 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Jonge geschiedenis

Zeg je Nederlandse whisky, dan springen er een aantal namen uit. Frysk Hynder bijvoorbeeld. Deze whisky, die in Bolsward wordt gestookt in de bierbrouwerij Us Heit die sinds 2002 ook een eigen distilleerderij hebben, wordt uit eigen ambachtelijk gebrouwen bier gemaakt. Sinds 2008 gebeurt dat ook met eigen mout. Het begon ooit als hobby maar inmiddels is er een heuse productie van tientallen flessen per dag van deze whisky die genoemd is naar het karaktervolle Friese paard. Ga je iets zuidelijker, kom je uit in Overrijssel waar sinds 2009 Eastmoor whisky wordt gemaakt door Kalkwijck Distillers. Deze whisky wordt na het brouwen opgeslagen in authentieke opslagruimtes om te rijpen in speciaal geselecteerde vaten. Deze lokale whiskysoort doet denken aan het veranderende veen landschap in het oosten des lands. Zak je nog verder naar het zuiden, dan kom je het zuidelijkste puntje van Brabant uit bij Zuidam waar sinds 1997 Millstone whisky wordt gemaakt, waarmee het ook gelijk de 'oudste' whisky uit Nederland is.

Diverse smaken

Drie whiskysoorten die allemaal anders smaken. Frysk Hynder Single Malt wordt uit bierbeslag gemaakt en uit het vat, onverdund, gebotteld. Deze vijf jaar oude whisky is gerijpt op sherry-, cognac- of wijnvaten en krijgt zo een bijzondere zoete afdronk. Eastmoor experimenteert met smaken als amandel, vanille maar ook boterkoek en aroma's van banaan en kokosnoot, wat deze whisky uniek maakt. Millstone whisky doet niet onder voor een Amerikaanse whiskey. Neem de Millstone 100 Rye. Die wordt gemaakt van 100 procent rogge. Deze whisky wordt vervolgens 100 maanden gerijpt op Amerikaanse eikenhouten varen, waardoor de whisky's een fruitige smaak krijgen.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy