menu
Oban whisky

Oban whisky

Denk je aan whisky, dan denk je aan Schotland. De bevolking van het noordelijkste deel van Groot-Brittannië is trots op haar nationale drank. Whisky is voor de Schotten een serieuze zaak en de vaak eeuwenoude distilleerderijen staan in hoog aanzien. Een van de oudste en meest gerespecteerde merken is Oban.

Sluit filters Toon filters
42.95 Oban 14yo 70cl
  • (1 Review(s))
Whisky

Oban 14yo 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Whisky voor stoere zeelui en echte liefhebbers

De Oban distilleerderij werd opgericht in 1794. De broers John en Hugh Stevenson hadden samen met hun moeder een kleine scheepswerf in het vissersdorpje Oban, gelegen aan de voet van de Schotse Hooglanden, en besloten het familiebedrijf uit te breiden met een eigen merk whisky. Ze bouwden hun distilleerderij midden in hun woonplaats, waar het al snel een belangrijke rol speelde binnen de lokale gemeenschap. Ook nu nog koesteren de huidige eigenaren de traditie van gastvrijheid en betrokkenheid met de plaatselijke bevolking. Oban whisky heeft een heerlijk fruitig karakter met hints van mout, honing en specerijen. Je ruikt de frisse, zilte geur van zeewater. Deze superieure whisky is van oudsher erg populair onder Schotse vissers en stoere zeelieden omdat de heerlijke geur hen doet denken aan de zee. Oban single malt whisky wordt nog steeds gemaakt voor de echte liefhebber op dezelfde rustige, traditionele wijze als vroeger en dat proef je! 

Doedelzakmuziek en geruite kilts in je woonkamer

Het mag duidelijk zijn: jouw huisbar is niet compleet zonder deze excellente whisky uit Schotland en ook op gezellige feesten mag Oban single malt niet ontbreken. Wacht dus niet langer en haal nu de sfeer van de Schotse Hooglanden compleet met geruite kilts en doedelzakmuziek in huis. Je bestelt zo'n heerlijke fles Oban whisky natuurlijk gemakkelijk en snel online bij Metdrank.nl.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy