menu

Tennessee whiskey

Tennessee whiskey heeft veelal een zachte smaak met een accent van caramel. Net als bourbon is dit een echte Amerikaanse whiskey, dus met een -e ertussen. Anders dan bourbon wordt Tennessee whiskey geproduceerd via het Lincoln County Process. Tennessee whiskey wordt in Amerika alleen gemaakt door Jack Daniels en George Dickel.

Sluit filters Toon filters
26.95 Jack Daniel's 100cl
Whisky

Jack Daniel's 100cl


OF
19.95 Jack Daniel's 70cl
Whisky

Jack Daniel's 70cl


OF
25.95 Jack Daniel's Gentleman Jack 70cl
Whisky

Jack Daniel's Gentleman Jack 70cl


OF
69.45 Jack Daniel's Gold no.27 70cl
Whisky

Jack Daniel's Gold no.27 70cl


OF
22.45 Jack Daniel's Tennessee Fire 70cl
  • (1 Review(s))
Whisky

Jack Daniel's Tennessee Fire 70cl


OF
22.95 Jack Daniel's Tennessee Honey 70cl
  • (1 Review(s))
Whisky

Jack Daniel's Tennessee Honey 70cl


OF

Inspiratie & informatie

Lincoln County Process 

Amerikaanse whiskey wordt veelal gemaakt van mais en niet van graan omdat mais in delen van Verenigde Staten simpelweg beter groeit. Zowel bourbon als Tennessee whiskey worden gerijpt op vaten voor die specifieke donkere kleur. Het grote verschil tussen bourbon en Tennessee whiskey zit hem echter in het zogenoemde Lincoln County Process. De gedistilleerde whiskey wordt dan namelijk eerst gefilterd voordat hij wordt opgeslagen in vaten voor het rijpingsproces. Het filter waar de Tennessee whiskey doorheen gaat is gemaakt van houtskool van verbrande esdoorns en door dit filteringsproces krijgt de whiskey een veel zachtere smaak. 

Jack Daniels net even anders

Tennessee whiskey wordt geproduceerd door onder meer Jack Daniels. Die filtert de gedistilleerde whiskey ook via esdoorn houtskool maar er zit een zoetere rokerige smaak aan de whiskey. Dit komt omdat Jack Daniels de whiskey rijpt op vaten die zijn gemaakt van Amerikaanse witte eiken. Die zijn nieuw en van binnen verschroeid waardoor er een verbrand en gecarameliseerd suikerlaagje in de vaten ontstaat die de Tennessee whiskey een zoetere smaak geven. Een ander belangrijk element is de sour mash. Omdat zowel bourbon als Tennessee whiskey als 'straight' whiskeysoorten worden gemaakt en niet als blends, vallen deze whiskeys niet altijd hetzelfde uit qua kleur en smaak omdat het hout waarop de whiskey gerijpt wordt niet altijd dezelfde smaak afgeeft. Om toch voor enige consistentie te zorgen werkt de distillateur van Jack Daniels met een speciale techniek waarbij een beetje whiskey van de vorige productie aan de nieuwe productie wordt toegevoegd.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy