menu
Wijn uit Argentinië

Wijn uit Argentinië

Argentinië is een echt groeiland als het aankomt op wijn. Zo produceert Argentinië bijvoorbeeld tot vijf maal meer wijn dan zijn buurlanden. Met meer dan 200.000 hectare aan wijngaarden is Argentinië goed op weg om de plaats van vierde grootste wijnproducent ter wereld te claimen. Rest uiteraard de vraag wat we van wijn uit Argentinië mogen verwachten en wat de Argentijnse wijn zoal kenmerkt. Wij leggen het met alle plezier uit.

8.49 Bousquet Cabernet Sauvignon 75cl
Wijn

Bousquet Cabernet Sauvignon 75cl


OF
8.49 Bousquet Chardonnay 75cl
Wijn

Bousquet Chardonnay 75cl


OF
16.49 Bousquet Chardonnay Grande Reserve 75cl
Wijn

Bousquet Chardonnay Grande Reserve 75cl


OF
12.49 Bousquet Chardonnay Reserve 75cl
Wijn

Bousquet Chardonnay Reserve 75cl


OF
13.49 Bousquet Gaia 75cl
Wijn

Bousquet Gaia 75cl


OF
8.49 Bousquet Malbec 75cl
Wijn

Bousquet Malbec 75cl


OF
16.99 Bousquet Malbec Grande Reserve 75cl
Wijn

Bousquet Malbec Grande Reserve 75cl


OF
12.49 Bousquet Malbec Reserve 75cl
Wijn

Bousquet Malbec Reserve 75cl


OF
8.49 Bousquet Merlot 75cl
Wijn

Bousquet Merlot 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Gebruikte druivenrassen

Voor het grootste deel van de Argentijnse wijn wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de druivensoort Pedro Ximénez. Toch is dat niet het druivenras dat Argentinië definitief op de wijnkaart gezet heeft, dat is immers de Malbec druif. Deze druif werd geïmporteerd uit het zuidwesten van Frankrijk en wordt sindsdien veelvuldig in Zuid-Amerika geteeld. Vele experts zijn het er intussen over eens dat Argentijnse wijnen de beste Malbec wijnen zijn ter wereld. Deze wijn kenmerkt zich door zijn stevig rode kleuren, zijn uitstekende zuurgraad en zijn verfijnde tannines. Uiteraard lonen Argentijnse wijnen op basis van druivenrassen als de Torrontés, Cabernet Sauvignon of Pinot Noir zeker ook de moeite, maar toch moet iedereen wel eens een echte Argentijnse Malbec wijn geproefd hebben. 

Wat zijn de beste Argentijnse wijnen?

Smaken verschillen uiteraard, maar zoals eerder gesteld doen vooral de Malbec wijnen het zeer goed. Wij zouden op dat vlak voornamelijk de Bousquet Malbec Grande Reserve aanraden. Deze rode wijn is eerder violet en bijna zwart te noemen, belangrijke kenmerken van Argentijnse Malbec wijnen van topkwaliteit. In de neus treffen we aroma's aan van rode bessen, zwart fruit en zelfs lichte peper. Tonen van specerijen en truffels weten de meeste critici te bekoren en zorgen voor een elegante afdronk. Het resultaat? Een onevenaarbare Argentijnse Malbec wijn met een intens aroma. Een wijn die we iedere wijnliefhebber durven aanraden.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy