menu
Australische wijn

Australische wijn

Tegenwoordig is Australische wijn niet meer weg te denken uit de schappen in Nederland maar tot ver in de jaren 70 produceerde het Land Down Under alleen voor eigen gebruik. Sindsdien exporteert Australië echter meer dan de helft van zijn wijnen en staat het land 6e op de mondiale lijst van landen die wijn produceren.

15.99 Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon 75cl
Wijn

Langmeil Blacksmith Cabernet Sauvignon 75cl


OF
38.99 Langmeil Orphan Bank Shiraz 75cl
Wijn

Langmeil Orphan Bank Shiraz 75cl


OF
10.49 Langmeil Steadfast Shiraz Cabernet 75cl
Wijn

Langmeil Steadfast Shiraz Cabernet 75cl


OF
69.99 Langmeil The Freedom Shiraz 75cl
  • (1 Review(s))
Wijn

Langmeil The Freedom Shiraz 75cl


OF
11.99 Langmeil Three Gardens Shiraz Grenach Mourvedre 75cl
Wijn

Langmeil Three Gardens Shiraz Grenach Mourvedre 75cl


OF
15.99 Langmeil Valley Floor Shiraz 75cl
Wijn

Langmeil Valley Floor Shiraz 75cl


OF
11.99 Langmeil Viognier 75cl
Wijn

Langmeil Viognier 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Wijnbouw aanvankelijk geen succes

Al in de 18e eeuw begon Australië met wijnbouw. Dat was aanvankelijk geen succes want het klimaat werkte niet mee in het gebied waar de wijnstokken, meegenomen door de eerste gouverneur van Australië Arthur Philip uit Zuid-Afrika, werden aangeplant. De lucht was te vochtig en de grond te rijk. De verschuiving naar het zuidoosten, dichter naar Sydney toe, bleek wel succesvol. Het doel van wijnbouw in die tijd was om de rum consumptie tegen te gaan, want wijn bevatte minder alcohol, zo redeneerden de Engelsen.

Van zoet en versterkt naar echte experts

De eerste Australische wijn die geproduceerd werd was vooral gericht op de Engelsen die er het bewind voerden, namelijk zoet en versterkt. Naar het buitenland werd dan ook niet geëxporteerd. Pas in de jaren 70 begonnen de 'Aussies' ook met de productie van meer droge lichte witte wijnen. Sindsdien heeft de overheid veel geïnvesteerd in de aanplanting van druivenrassen van hoge kwaliteit en worden dus ook bekende internationale wijnsoorten verbouwd zoals cabernet sauvignon, sauvignon blanc, riesling, merlot en chardonnay. Die verschuiving van zoete versterkte wijnen naar droge meer fruitige wijnen heeft de Australiërs zeker geen windeieren gelegd. Niet alleen wonnen diverse Australische wijnen de afgelopen jaren internationale prijzen, ook zijn wijnboeren uit het land inmiddels veelgevraagde experts.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy