menu
Baron-Fuenté Champagne

Baron-Fuenté Champagne

In de zachtglooiende Marne-vallei, 160 kilometer oostelijk van Parijs, ligt bij Charly-sur-Marne het familiedomein Baron-Fuenté. Al sinds de 17e eeuw heeft familie Baron wijngaarden en gedurende de eeuwen is het bedrijf uitgebreid tot 38 hectare. Toen Gabriel Baron trouwde met Dolores Fuenté, veranderde de bedrijfsnaam. Tegenwoordig hebben hun kinderen Sophie en Ignace de leiding.

Sluit filters Toon filters
15.99 Baron Fuente Brut 37,5cl
Wijn

Baron Fuente Brut 37,5cl


OF
24.99 Baron Fuente Brut 75cl
Wijn

Baron Fuente Brut 75cl


OF
24.99 Baron Fuente Demi Sec 75cl
Wijn

Baron Fuente Demi Sec 75cl


OF
25.99 Baron Fuente Rose 75cl
Wijn

Baron Fuente Rose 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Winnaar Berliner Wein Trophy Gold 2017

Diverse van hun champagnes dragen de naam van de grondleggers. De roze champagne 'Baron de Fuenté Rose Dolores' is uiteraard vernoemd naar Dolores Fuenté en de 'Sophie Baron Tradition Brut' naar de dochter. Het merk is herkenbaar aan de windroos op hun label, wat staat voor alle windrichtingen waar de grondleggers vandaan komen: familie Baron uit Frankrijk en Dolores Fuenté uit Spanje.

Voor Baron-Fuenté is uitmuntend niet alleen een waarde, het is een bevlogenheid. Door deze esprit won het champagnemerk in 2017 de 'Berliner Wein Trophy Gold'. Ook de 'Sophie baron tradition Brut' is een veelvoudig prijswinnaar.

Elegante champagne

Op de zeer kalkrijke grond van de oevers van de Marne willen druiven graag groeien. Baron-Fuenté wijn gebruikt voornamelijk de traditionele druivensoorten Pinot Meunier, Pinot Noir en Chardonnay. In wisselende percentages komen de soorten van superieure selectie voor in de champagne. De champagnes van de Baron-Fuenté worden gekenmerkt door een mooie pareling en variëren van demi-sec naar brut. De smaaktonen glijden van elegant sensueel zoete honingaroma's met een vleugje brioche, tot opwekkend fris fruitig met een mooie balans van perzik en peer. De champagne is bij uitstek geschikt als aperitief met kaviaar, maar kan zeer zeker ook bij sushi, visgerechten en salades geserveerd worden. 

Baron-Fuenté wijn is werkelijk een must, drink hem koud en laat je verrassen door deze sprankelende drank!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy