menu
Cava

Cava

Cava is een mousserende wijn. Deze bubbelsoort wordt ook wel de Spaanse variant van champagne genoemd. Meer dan 90% van de cava soorten komt uit de Penedèstreek. Dit is een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona, Catalonië. De cava drank die we bij Metdrank verkopen is van prima kwaliteit. 


Sluit filters Toon filters
8.99 Mont Marcal Brut 75cl
Wijn

Mont Marcal Brut 75cl


OF
8.99 Mont Marcal Demi Sec 75cl
Wijn

Mont Marcal Demi Sec 75cl


OF
9.99 Mont Marcal Extremarium 75cl
Wijn

Mont Marcal Extremarium 75cl


OF
11.49 Mont Marcal Extremarium Rose 75cl
Wijn

Mont Marcal Extremarium Rose 75cl


OF
6.99 Palau Cava Brut 75cl
Wijn

Palau Cava Brut 75cl


OF
6.99 Palau Cava Demi Sec 75cl
Wijn

Palau Cava Demi Sec 75cl


OF
4.99 Villa Conchi Cava 37,5cl
Wijn

Villa Conchi Cava 37,5cl


OF
8.99 Villa Conchi Cava 75cl
Wijn

Villa Conchi Cava 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Cava: van brut nature tot dulce

Voor de totstandkoming van cava wordt meestal een mix van de druivensoorten Macabeo, Parellada en Xarel-lo gebruikt. Maar net zoals bij champagne maakt ook iedere cava drank producent een specifieke cuvée van druiven. De smaak van cava is subtiel, weinig complex en opvallend bitter. En net als bij champagne wordt er gebruik gemaakt van de ‘Methode traditionelle’. Dit betekent dat cava drank korter op de fles rijpt (9 maanden) en een tweede vergisting krijgt op de fles. Het resultaat? Bubbels. 

Ook cava kent verschillende categorieën. In welke categorie de cava thuis hoort, heeft alles te maken met de hoeveelheid suiker die er aan toegevoegd is. Van zeer droog naar zoet zijn er zeven categorieën. Van cava brut nature waar geen suiker aan toegevoegd is tot cava dulce met meer dan 50 gram suiker per liter. 


De beste cava aanbieding kopen op Metdrank.nl

Bij Metdrank hebben we verschillende soorten witte en rosé cava drank in het assortiment. Ben je op zoek naar de beste cava of naar een speciale cava aanbieding? Neem dan zeker een kijkje op Metdrank.nl. Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag. 


Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy