Antares Cabernet Sauvignon 75cl
- Voor 16.00 uur besteld (ma-vr), morgen in huis
- Verzendkosten €5,95 per bestelling
- Scherp geprijsd, meer dan 1.000 artikelen
- Meer dan 3.600 afhaalpunten (PostNL)
Chileense wijn
Dankzij een warm en zonnig klimaat en zeer vruchtbare grond is Chili een perfect land om wijn te produceren. Het Zuid-Amerikaanse land heeft bijna 110.000 hectare aan wijngaarden en produceert liefst 13 miljoen hectoliter wijn per jaar, waarmee het Argentinië op de voet volgt als wijnproducent uit Zuid-Amerika.
Inspiratie & informatie
Modernisering
Al in de 16e eeuw werden in Chili de eerste druivenstokken aangeplant door de Spaanse conquistadores, die ontdekten dat het land zich uitstekend leende voor wijnbouw. Zo kwamen Europese druivensoorten in Chili terecht. Toen er in Europa in de 19e eeuw een grote druifluisepidemie heerste, vestigden veel wijnmakers zich in Chili, wat het enige land was waar geen druifluis voorkwam. Een grote modernisering in de wijnbouw begon in de jaren 80 vanwege de potentie van Chili als wijnland die niet alleen werd opgemerkt door de Chileense overheid maar ook door internationale investeerders, uit onder meer Amerika en Frankrijk, die daarom flink geld stoken in de vernieuwing van de Chileense wijnbouw.
Toekomst veelbelovend
De meeste wijn uit Chili wordt geproduceerd ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Daar liggen de 'Valley' wijngebieden, waarvan de Maipo Valley het gebied is met de langste traditie van wijnbouw. Hier kunnen onder meer cabernet sauvignon, merlot en carménère druiven goed rijpen dankzij de hoge temperatuur en het gebrek aan neerslag. Andere bekende wijnbouwgebieden in Chili zijn de Casablanca Valley, die het dichtst bij zee ligt, en de Curicó Valley, waar het klimaat een stuk koeler is, waardoor juist de sauvignon blanc druif het hier goed doet. De laatste jaren neemt het aantal nieuwe wijngebieden in Chili gestaag toe waardoor de toekomst voor dit wijnland dus veelbelovend is!