menu
Wijn uit Duitsland alleen voor zoete dames?

Wijn uit Duitsland alleen voor zoete dames?

Dat was de associatie met Duitse wijnen. Men kende vooral de zoetige liebfraumilch die wijnkenners geen wijn, maar limonade vonden. Echter Duitsland heeft dat imago niet meer. Ze produceren goede kwaliteitswijnen voor een betaalbare prijs. Duitse wijnen zijn trendy en Duitsland behoort bij de top tien van wijnproducenten in Europa.

7.99 Eser Reisling Trocken 75cl
Wijn

Eser Reisling Trocken 75cl


OF
10.49 Eser Spatburgunder (Wit) 75cl
Wijn

Eser Spatburgunder (Wit) 75cl


OF
20.49 Hensel CH Chardonnay 75cl
Wijn

Hensel CH Chardonnay 75cl


OF
11.99 Hensel Grauerburgunder 75cl
Wijn

Hensel Grauerburgunder 75cl


OF
20.49 Hensel SP Spatburgunder 75cl
Wijn

Hensel SP Spatburgunder 75cl


OF
12.99 Hensel Spatburgunder 75cl
Wijn

Hensel Spatburgunder 75cl


OF
6.49 Steffen Grauburgunder ST52 75cl
Wijn

Steffen Grauburgunder ST52 75cl


OF
6.49 Steffen Riesling ST1 75cl
Wijn

Steffen Riesling ST1 75cl


OF
6.49 Steffen Weissburgunder ST23 75cl
Wijn

Steffen Weissburgunder ST23 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Duitse witte wijn

Uit Duitsland komt de riesling-druif welke het leeuwendeel van de Duitse wijnproductie behelst. Voornamelijk in het (zuid)westen van Duitsland, in Rheinland-Pfalz op steile oevers langs de Rijn, Moesel en Nahe, liggen de oudst bekende wijngaarden. 130 wijndorpen maken daar de witte riesling, maar ook andere druivensoorten worden geteeld zoals de müller-thurgau en silvaner.

Riesling is een frisse, strakke wijn, soms licht mousserend. Het predicaat 'Grosses Gewächs', Grand Cru, is voor de beste weggelegd. Jonge rieslings zijn perfecte zomerwijnen door hun fruitige smaak. Rijpere riesling, de spätlese, smaakt goed bij visgerechten, wit vlees, gevogelte en natuurlijk bij kaas(fondue). 

Duitse rode wijn 

Rode wijn is minder bekend. Rode wijn heeft 10% van de wijnbouw. Dit omdat het Duitse klimaat veel blauwe druiven niet tot volle rijping laat komen. Duitsland teelt onder andere de nieuwe rassen dornfelder en regent en klassieke rassen: schwarzriesling en lemberg. Maar vaak komen alleen sterke rassen zoals de spätburgunder, de Duitse pinot-noir, tot volle rijping en vooral in het Württemberg-gebied langs de Neckar en de Bodensee. Sommige wijnkenners prefereren een spätburgunder boven een Franse pinot-noir! 

Spätburgunder is een volle droge wijn met een fruitige afdronk met soms een vleugje amandel. Bij wijnen die op het vat gerijpt zijn kun je kaneel en vanille proeven. De spätburgunders smaken prima bij gebraden rood vlees, wild of kaas.

Witte of rode Duitse wijn, bestel hem in onze webshop!

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy