menu
Fournier wijn

Fournier wijn

Fournier wijn, en dan bijvoorbeeld een Sancerre witte wijn, wordt gemaakt door Domaine Fournier in de Loire vallei in Frankrijk. Ooit begon het met slechts een paar hectare aan wijngaard, maar inmiddels is het oppervlak uitgebreid tot meer dan 60 hectare en wordt wijn van Fournier in meer dan 65 landen verkocht.

16.99 Fournier Pouilly Fume 75cl
Wijn

Fournier Pouilly Fume 75cl


OF
20.49 Fournier Sancerre 75cl
Wijn

Fournier Sancerre 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Negen jaar

In 1950 besluit Paul Fournier de wijnmaakactiviteiten van de familie over te nemen. Hij begint klein met slechts 2 hectare aan wijngaard en het duurt negen jaar voor dit zijn vruchten afwerpt, want pas dan kan Fournier de eerste druiven oogsten om wijn te maken. In de jaren 60 namen zijn zoons de druivenbouw en het produceren van wijn van hem over en uiteindelijk weten zij het bedrijf met name in de jaren 90 sterk uit te breiden. Inmiddels heeft Fournier op drie plekken in de Loire vallei wijngaarden, namelijk in Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou Salon. De bodem waarop druiven als de sauvignon blanc groeien zijn vaak rijk aan kalk en de druivenranken wat ouder waardoor Fournier het beste resultaat krijgt. Ook de ligging aan de rivier in combinatie met de weerspiegeling van de zon p het water zijn gunstig voor de wijnbouw.

Succesvolle wijnen

Fournier wijnen staan bekend om hun hoge kwaliteit en hebben dan ook al verschillende prijzen gewonnen in Zuid-Korea en zijn bovendien geselecteerd onder de 100 beste wijnen in Amerika. Verder kom je de Fournier wijnen tegen in vakbladen en wijngidsen. De witte Sancerre wijnen van Fournier, met een goudgele kleur en een ietwat groene gloed, hebben vaak een volle romige smaak met aroma's van acacia en citrusfruit, maar je kunt er ook muskaat in bespeuren. Deze smaken passen vooral bij een maaltijd met vis.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy