menu
Kopke port

Kopke port

Kopke port is afkomstig van het oudste porthuis ter wereld met dezelfde naam. Dit porthuis is vooral gespecialiseerd is oude tawny port, de zogeheten Colheita's, met de amandelachtige kleur en de geur van rozijnen, gedroogd fruit en gebrande noten. Omdat deze portsoort lichter is dan een Vintage, is hij bij veel meer maaltijden en gelegenheden te drinken.

Sluit filters Toon filters
30.99 Kopke Colheita 2000 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2000 75cl


OF
29.99 Kopke Colheita 2001 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2001 75cl


OF
28.99 Kopke Colheita 2002 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2002 75cl


OF
27.99 Kopke Colheita 2003 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2003 75cl


OF
26.99 Kopke Colheita 2004 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2004 75cl


OF
25.99 Kopke Colheita 2005 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2005 75cl


OF
24.99 Kopke Colheita 2006 75cl
Wijn

Kopke Colheita 2006 75cl


OF
9.99 Kopke Ruby 75cl
Wijn

Kopke Ruby 75cl


OF
9.99 Kopke Tawny 75cl
Wijn

Kopke Tawny 75cl


OF
39.95 Kopke Vintage 2000 75cl
Wijn

Kopke Vintage 2000 75cl


OF
33.99 Kopke Vintage 2008 75cl
Wijn

Kopke Vintage 2008 75cl


OF
35.99 Kopke Vintage 2009 75cl
Wijn

Kopke Vintage 2009 75cl


OF
9.99 Kopke White 75cl
Wijn

Kopke White 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Meer dan 100 jaar oud

Kopke Port werd opgericht in 1638 door de Duitser Cristiano Kopke en zijn zoon Nicolau en is daarmee het oudste bedrijf in Portugal met een buitenlandse oorsprong. Door een brand eind 19e eeuw is er over de verdere geschiedenis wat onduidelijkheid. Kopke is tegenwoordig onderdeel van de holding Sogevinus Group, dat zich vooral focust op tawny portsoorten die naar heel de wereld geëxporteerd worden. Kopke port wordt gemaakt van de touriga nacional, touriga franca, tinta barroca en tinta roriz druivensoorten die groeien in de Dourostreek. In het algemeen ligt de rijpingstijd op drie tot vijf jaar en hoe ouder de port, hoe meer finesse.

Ambachtelijk

Kopke staat voor een ambachtelijke kwaliteit en heeft naast de tawny port, waarvan sommige van meer dan 100 jaar oud, ook Ruby's en Vintage ports, die juist voor de beginnende portdrinker ook goed te drinken zijn. Wat verder opvalt zijn de etiketten op de flessen die nog met de hand bedrukt worden. De smaak is intens fruitig. Een tawny port past goed bij een milde kaas terwijl een Ruby juist lekker is bij tutti frutti of chocolade.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy