menu
Merlot wijn

Merlot wijn

Een heerlijk glas merlot rode wijn is bij echte wijnliefhebbers zeer geliefd! Deze rijpe, elegante drank past perfect bij kalfs- en rundvlees maar je kunt merlot natuurlijk ook op een gezellige avond drinken bij een stuk zachte Franse kaas. Je proeft de karakteristieke aroma’s van kersen, bessen en pruimen.

Sluit filters Toon filters
5.49 Antares Merlot 75cl
Wijn

Antares Merlot 75cl


OF
49.99 Argentiera Bolgheri Superiore 75cl
Wijn

Argentiera Bolgheri Superiore 75cl


OF
14.99 Argentiera Poggio al Ginepri 75cl
Wijn

Argentiera Poggio al Ginepri 75cl


OF
21.99 Argentiera Villa Donoratico 75cl
Wijn

Argentiera Villa Donoratico 75cl


OF
8.49 Bousquet Merlot 75cl
Wijn

Bousquet Merlot 75cl


OF
7.49 Caliterra Merlot 75cl
Wijn

Caliterra Merlot 75cl


OF
5.49 Oude Kaap Cabernet Sauvignon Merlot 75cl
Wijn

Oude Kaap Cabernet Sauvignon Merlot 75cl


OF
8.49 Paul Mas Cabernet Sauvignon Merlot 75cl
Wijn

Paul Mas Cabernet Sauvignon Merlot 75cl


OF
6.49 Paul Mas Merlot 75cl
Wijn

Paul Mas Merlot 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Ook merels houden van merlot

Merlot wijn wordt gemaakt van de merlot druif, vernoemd naar het Franse woord voor merel. Het verhaal gaat dat merels van alle druivenrassen de merlot het lekkerst vinden. Bovendien heeft de donkere tint van de merlot druif wel wat weg van de kleur van deze zangvogel. De tamelijk grote druivensoort is al vroeg in het seizoen rijp en wordt van alle blauwe druiven als eerste geoogst. Door de vrij dunne schil van de druif is merlot rode wijn lichter van kleur dan andere wijnen. Deze wijn is zeer geschikt om langer te bewaren waarbij de kersenrode kleur na enkele jaren verandert in een donkere, bruinrode tint.

Een wereldwijn

Merlot is letterlijk een wereldwijn, want in bijna alle wijnlanden ter wereld is dit druivenras aangeplant. De oorsprong van de wijn ligt in de Franse regio Bordeaux. Op de kalk- en kleiachtige gronden langs de oevers van de rivier de Gironde verrezen wijngebieden met beroemde namen zoals Saint-Émilion en Pomerol. Tegenwoordig vind je deze druivensoort in wijngaarden over de hele wereld. De Californische variant van deze wijn is in Amerika populair bij geroosterd vlees van de barbecue en de merlot uit het Noorden van Italië gaat heel goed samen met geurige pastagerechten. Maak nu je keus uit ons aanbod van deze bijzondere wijnsoort en bestel je fles merlot rode wijn online bij Metdrank.nl.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy