menu
Een goede fles prosecco wijn kopen

Een goede fles prosecco wijn kopen

Prosecco wijn wordt gemaakt van de Glera druif, ook wel bekend als de Prosecco druif. In tegenstelling tot champagne en cava fermenteert prosecco meestal in een tank in plaats van in de fles. Hierdoor heeft prosecco een iets eenvoudiger en zoeter karakter. Maar ook toegankelijker. Een goede fles prosecco wijn kopen? Dat kan op Metdrank.nl. 


Sluit filters Toon filters
11.49 Bepin de Eto 75cl
  • (1 Review(s))
Wijn

Bepin de Eto 75cl


OF
12.99 Monzio Franciacorta 75cl
Wijn

Monzio Franciacorta 75cl


OF
8.99 Ponte Prosecco Aurora 75cl
Wijn

Ponte Prosecco Aurora 75cl


OF
4.99 Ponte Prosecco Extra Dry 37,5cl
Wijn

Ponte Prosecco Extra Dry 37,5cl


OF
8.99 Ponte Prosecco Extra Dry 75cl
Wijn

Ponte Prosecco Extra Dry 75cl


OF
5.99 Ponte Prosecco Manzoni 75cl
Wijn

Ponte Prosecco Manzoni 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Verschillende varianten prosecco wijn

Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn. De meeste prosecco’s moeten jong en lekker koud gedronken worden. Ook prosecco wijn kent een tweetal verschillende varianten:

  • De prosecco spumante
    Dit is de betere prosecco wijn met een hogere koolzuurdruk en wat meer mousse. Deze flessen zijn net zoals champagne, afgesloten met een kurk en een metalen muselet. Prosecco spumante ondergaat een tweede gisting.
  • De prosecco frizzante
    De prosecco frizante heeft minder koolzuurdruk en wordt meestal afgesloten met een kurk en een touwtje of een schroefdop. Prosecco frizzante ondergaat geen tweede gisting. 

Wist je dat prosecco een beschermde herkomstbenaming heeft? Dit betekent dat de productie van prosecco wijn gebonden is aan regels en dat de druiven afkomstig moeten zijn uit één aangewezen gebied. 

Prosecco kopen op Metdrank.nl! 

Ben je op zoek naar een lekker drankje als aperitief of voor bij de borrel? Dan is prosecco de oplossing. Maar ook voor het maken van mixdrankjes als Kir Royal, Prosecco Mojito, Aperol Spritz en Scroppino. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kopen van lekkere prosecco? Dan helpen wij je graag.


Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy