menu
Riesling, het Duitse goud

Riesling, het Duitse goud

Al sinds mensenheugenis hebben de warmere delen van Duitsland wijngaarden. De Romeinen teelden er druiven en in documenten uit 1435 wordt de koning van de witte druif, de riesling al genoemd. Op de zuidelijke hellingen van de meanderende Moezel blijft de zonnewarmte gevangen tussen de wijnranken en daar vaart de riesling wel bij.    

Sluit filters Toon filters
7.99 Eser Reisling Trocken 75cl
Wijn

Eser Reisling Trocken 75cl


OF
9.49 Haeffelin Riesling 75cl
Wijn

Haeffelin Riesling 75cl


OF
6.49 Steffen Riesling ST1 75cl
Wijn

Steffen Riesling ST1 75cl


OF
6.99 Zenato Custoza 75cl
Wijn

Zenato Custoza 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Warme voeten

De riesling hoeft het niet al te heet te hebben, dat ontneemt hem de frisse jonge smaak, maar warmte op de wortels kan hij wel waarderen. Precies dit verzorgt de zwarte leisteen die de warmte vasthoudt. De steile hellingen van de Moezel, soms zelfs 68% bij Bremmer Calmont, zorgen ervoor dat de riesling-druif diep moet wortelen wat ten goede komt aan de smaak. Deze wijngaarden worden onderhouden via een monorail.

Mede door de milde Duitse herfst, soms tot in november, kan de riesling-druif tot volle rijping komen. Dit langzame lange rijpingsproces zorgt ervoor dat de riesling een van de weinige witte wijnen is, die jarenlang bewaard kan worden, 20 jaar is geen uitzondering en de witte wijn wordt er zeer speciaal van. 

Petroleum

'Le goût de pétrole' is een van de kenmerken waar de riesling-wijn om bekend staat. Er zijn net zoveel felle tegenstanders als ware liefhebbers van deze eigenwijze karaktertrek. Veroorzaakt door een chemische verbinding ontstaat die stalige smaak in het gistingsproces. Maar vaker geeft de jong en groen geplukte riesling een friszure wijn met een mooie balans in het zoete. Laat geplukt geeft hij een volle soms zelfs zoete smaak van honing en perzik met opwekkende zuren. De riesling-wijn kan zelfs licht mousserend zijn, perfect bij vis, wit vlees, gevogelte of kaas. 

Welke smaak je ook kiest, wij hebben hem in ons assortiment.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy