menu
Ruinart champagne

Ruinart champagne

Ruinart champagne komt van het oudste nog bestaande champagnehuis met dezelfde naam. Ruinart wordt voor het grootste deel gemaakt van de chardonnay druif wat enigszins opmerkelijk is want rond Reims, waar deze champagne wordt geproduceerd, wordt overwegend de pinot noir druif verbouwd.

53.99 Ruinart Champagne 75cl
Wijn

Ruinart Champagne 75cl


OF
69.99 Ruinart Champagne Blanc de Blanc 75cl
Wijn

Ruinart Champagne Blanc de Blanc 75cl


OF
74.99 Ruinart Champagne Rose 75cl
Wijn

Ruinart Champagne Rose 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Het eerste champagnehuis

Ruinart is niet alleen het oudste nog bestaande champagnehuis maar ook het eerste ter wereld. In 1729 werd Ruinart opgericht in Reims. Tot na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf geleid tot een lid van de familie Ruinart. Tegenwoordig is het champagnehuis in handen van LVMH Louis Vuitton Moët Hennessy, een bedrijf in luxe producten. De druiven voor de Ruinart champagne worden verbouwd op in totaal 14 hectare aan wijngaarden rond de gemeente Sillery. 

Nationaal erfgoed

Flessen Ruinart champagne worden gelagerd in de steengroeven onder Reims omdat de temperatuur daar zowel in de zomer als winter gelijk is. Omdat er honderdduizenden flessen liggen te rijpen, zijn de steengroeven nationaal erfgoed, of op zijn Frans, een monument historique. Een fles R de Ruinart Brut, die 45 tot 50 procent chardonnay bevat, moet zeker drie jaar rijpen. Voor een Dom Ruinart, een zogenoemde, en zeer kostbare 'Cuvée de prestige' ligt de rijpingstijd op zo'n tien jaar. Deze champagne wordt louter van chardonnay druiven gemaakt. Andere bekende champagnesoorten zijn R de Ruinart Brut Millésimé, die voor meer dan 50 procent uit chardonnay bestaat en gemaakt is van druiven uit één specifiek jaar, en de prestigieuze Ruinart Blanc de Blancs die alleen uit chardonnay bestaat. De naam Blanc de Blancs, of 'wit uit wit' doelt op de witte druiven met een helder most. Het huis Ruinart maakt daarnaast ook nog twee rosé-champagnes, waar behalve de chardonnay druif ook de pinot noir en pinor meunier aan zijn toegevoegd voor de kleur.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy