menu
Shiraz druif

Shiraz druif

Ben je op zoek naar een smaakvolle rode wijn? Probeer dan eens een Shiraz. Deze dieprode wijn, ook wel Syrah genoemd, vormt een perfecte combinatie met stevigere gerechten als rood vlees en chili con carne. Door de Mediterraanse afkomst kun je een Shiraz wijn ook uitstekend serveren bij bijvoorbeeld couscousgerechten en lamsvlees.

38.99 Langmeil Orphan Bank Shiraz 75cl
Wijn

Langmeil Orphan Bank Shiraz 75cl


OF
10.49 Langmeil Steadfast Shiraz Cabernet 75cl
Wijn

Langmeil Steadfast Shiraz Cabernet 75cl


OF
69.99 Langmeil The Freedom Shiraz 75cl
  • (1 Review(s))
Wijn

Langmeil The Freedom Shiraz 75cl


OF
11.99 Langmeil Three Gardens Shiraz Grenach Mourvedre 75cl
Wijn

Langmeil Three Gardens Shiraz Grenach Mourvedre 75cl


OF
15.99 Langmeil Valley Floor Shiraz 75cl
Wijn

Langmeil Valley Floor Shiraz 75cl


OF
5.99 Oude Kaap Shiraz 75cl
Wijn

Oude Kaap Shiraz 75cl


OF

Inspiratie & informatie

Shiraz druif

De Shiraz druif, ook wel Syrah druif genoemd, is afkomstig uit het Midden-Oosten. Tijdens de Middeleeuwse kruistochten werd de druif naar Frankrijk gebracht. Deze druivensoort komt daarnaast voor in Australië (McLaren Vale, Barossa Valley), Zuid-Afrika (Stellenbosch), Kreta, VS (Californië), Chili en Argentinië (Mendoza). De Shiraz druif doet het goed in deze landen met een warm, droog en zonnig klimaat. De wijnranken moeten regelmatig gesnoeid worden om uitbundige groei van de plant en smaakverlies van de wijn tegen te gaan. Dit sterke druivenras is goed bestand tegen de meeste plantenziekten.

Shiraz wijn

De Shiraz druif hoort een dikke schil te hebben. De Shiraz wijn krijgt daardoor een diepe rode kleur en bevat een grote hoeveelheid tannine. De geur van een goede Shiraz is bloemig (viooltjes, anjers), fruitig (bessen, zwarte kersen) en kan tonen van chocolade bevatten. De aroma’s bestaan onder andere uit cacao, leer en een vleugje tabak, zeker bij een oudere wijn (ouder dan 10 jaar). Shiraz druiven worden vaak gecombineerd, waardoor de bekende GSM-blend ontstaat (GSM = Grenache, Syrah, Mourvèdre). Deze assemblage wordt zowel in de Franse Rhônestreek als in vele andere landen gebotteld. Naast de klassieke rode Shiraz wijn maakt men ook droge rosé van de Shiraz druif. In Australië wordt daarnaast ‘Sparkling Syrah’ geproduceerd, een zeldzame mousserende wijn die nog met een kroonkurk wordt afgesloten.

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle aanbiedingen.

* E-mailadres:

© Metdrank.nl • Sitemap Privacy